Jongerentheaterfestival in Ostadetheater: Go!Go!Go!
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

PERSBERICHT
GO!GO!GO!
Een festival voor en door jongerentheatergroepen.
Vrijdag 22 okt t/m zondag 24 oktober in het Ostadetheater Amsterdam.

Jonge theatermakers presenteren hun voorstellingen aan het Amsterdamse publiek en vooral ook aan elkaar. Jong & nieuw publiek kan drie dagen lang kennismaken met verrassend en vernieuwend theater. Dit jaar in het GO!GO!GO! Jongerentheaterfestival: Poldertheater, Theatergroep DOX en Theatergroep GIPS

Op vrijdag 22 oktober wordt het GO!GO!GO! Festival afgetrapt met de toneelvoorstelling Caligula van jongerentheatergezelschap Poldertheater. Caligula was vier jaar lang keizer van het Romeinse Rijk. Zijn regeerperiode staat bekend als een van de meest gruwelijke van het Keizerrijk. En toch… Caligula stond ook voor schoonheid. Hij streefde de ultieme schoonheid na, ook wanneer hij wist dat dat onmogelijk was. De frustratie omdat hij niet kreeg wat hij wilde werd hem uiteindelijk fataal.

Theatergroep GIPS zal op zaterdag 23 oktober de voorstelling s t i l laten zien.  Een persoonlijke montagevoorstelling over wat wel en wat geen houvast geeft. De voorstelling s t i l is gebaseerd op de Mariakapel in Schagen.

Het GO!GO!GO! Festival wordt op zondag 24 oktober afgesloten met de voorstelling BLOED van theatergroep DOX. BLOED gaat over vaders en zonen die per ongeluk meer op elkaar lijken dan ze zouden willen. Een energieke voorstelling, waarin tekst, dans en beeld versneden worden tot een verfrommeld familieportret.

Praat mee met de spelers en de makers van de voorstellingen van GO!GO!GO! tijdens de nagesprekken.

Een initiatief van het Ostadetheater en jongerentheatergezelschap Poldertheater.
Mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en het SNS Reaalfonds. http://www.ostadetheater.nl