Programma Babelfestival bekend
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Programma Babelfestival bekend
Amsterdams festival voor hedendaags muziektheater
4 t/m 14 november in het Ostadetheater en op locatie in Amsterdam Zuid.

Ostadetheater en Diamantfabriek, nieuw productiehuis voor hedendaags muziektheater,  slaan de handen ineen om als broedplaats van talent en als podium bij te dragen aan de ontwikkeling van het muziektheater- en het kleinschalige operacircuit. Het Babelfestival is het eerste tastbare resultaat van deze samenwerking. Babel biedt een gevarieerd programma met premières van twee muziektheatervoorstellingen, stadswandelingen, ontmoetingen met makers, poëzie en theatrale concerten.

De locatieopera A Stranger to myself van regisseur Sjaron Minailo en componist Benedict Weisser speelt zich af in de nabije toekomst in een wereld waarin de grenzen dusdanig zijn vervaagd dat het niet meer uitmaakt waar men is. Thuis is overal. Maar wat doet dat met de mens? Met in de hoofdrol sopraan Young Hee Kim. Première 5 nov bibliotheek Cinétol.
De tweede nieuwe muziektheatervoorstelling van de Diamantfabriek, ECHO & NARCISSUS, gaat op 5 november in première in het Ostadetheater. Deze korte compositie van componiste Maria Alejandra Castro Espejo en regisseur Bo Tarenskeen vormt een dialoog tussen acteur en harpiste en probeert het gesprek dat Echo en Narcissus ooit voerden, te reconstrueren.

Op het programma staat verder de jonge componist Caio Amon met Gullar/Drummond, een muzikale performance waarbij twee gedichten uit de moderne 20e eeuwse Braziliaanse literatuur gereciteerd/gelezen worden.
In het theatraal concert Gesprekken van de ziel door Studio Minailo zoeken regisseur Sjaron Minailo en de in Ierland woonachtige Griekse componiste Evangelia Rigaki naar de positieve confrontatie tussen twee uiteenlopende (muzikale) culturen door de twee in elkaar te laten vloeien. Centraal staat het Sufi lied Hadith al Rouh van de beroemde Egyptische zangeres Oum Kalthoum, in een bewerking voor zangeres, ud-speler en mannenkoor.
Het festival wordt op zaterdag 13 november afgesloten met een feestelijke avond waar Club Opera de magisch realistische voorstelling The Open Road presenteert van componiste Kate Moore en regisseur Matthias Mooij. De serie Club Opera, een initiatief van drie Nederlandse productiehuizen, zet de allernieuwste muziektheater- en (kamer)operaproducties in de etalage! 

Het publiek kan tijdens nagesprekken kennis maken met componisten, regisseurs, musici, acteurs en zangers van de producties die tijdens dit festival te zien zijn.

Voor de bezoekers die voorstellingen willen combineren, is er een bijzondere wandeling georganiseerd tussen de locaties Cinétol en het Ostadetheater. Op 5 en 6 november brengt Rozali Hirs tijdens deze wandeling haar nieuwe gedicht Bridge of Babel ten gehore en op 11 en 12 november draagt Nafiss Nia een gedicht voor.

Tijdens het Babelfestival geven musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest onder het motto NEDPHO GO! twee gratis concerten in de Brahmshof en het Jan van der Heijdenhuis.

Het festivalprogramma is in de bijlage opgenomen.

Kaartverkoop en informatie
Voor het festival zijn zowel losse kaarten (12€/10€ korting) als combinatietickets (v.a. 16€/14€ korting) verkrijgbaar. Kijk voor een uitgebreide toelichting per onderdeel en kaartverkoop op http://www.ostadetheater.nl