Musicalcompagnie Mithe brengt Sondheim’s Company in Leuven
change_status
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  6522
Geregistreerd  2008-11-01

“Company” is de titel van de musical die Stephen Sondheim en George Furth in 1969 schreven. Het is ook de titel van het openingslied waarin vijf echtparen, vrienden van Bobby de hoofdpersoon, een soort van ode aan hun vriendschap brengen: Bobby, de trouwe vriend die altijd voor hen klaarstaat en met al deze bevriende paren afzonderlijk als het ware een Heilige Drie-éénheid vormt. Deze vrienden zijn echter allemaal getrouwd of getrouwd geweest en Bobby niet! En daarover gaat de musical “Company”.

Musicalcompagnie Mithe vwz wordt artistiek geleid door Kristel Lamerichs en Erik Luyten en probeert ieder seizoen twee aansprekende producties op de planken te brengen in het gezellige Reynaerttheater Malpertuus gelegen aan de Redingenstraat 4 in Leuven, Belgie.

Mithe is ontstaan in het seizoen 2009/2010 uit het Aike Raes Danscentrum. Vorig seizoen bracht Mithe de musicals I Love You, You’re Perfect, Now Change! (nominatie Vlaamse Musicalprijs voor Beste Amateurmusical) en Rent (Winnaar Euripidesprijs) te zien.

In de cast zien we o.a. Erik Luyten als Robert, de talentvolle Liesbeth Selleslach als Kathy en Astrid Van Gramberen als Amy, die allen ook schitterden in eerdere producties die ik in Leuven gezien heb, zoals Rent en Little Women. Het concept is bedacht door Kristel Lamerichs en Erik Luyten en eerstgenoemde tekent ook voor de regie.

De voorstellingen vinden plaats op 11 (premiere)-12-17-18-19-24-25-26 februari 2011 steeds om 20.00 uur en de tickets kosten 12 euro.

Voor meer informatie en het reserveren van tickets zie:

http://www.mithe.be/site/index.php/projecten/seizoen-2010-2011/company.html?showall=1

Later in het seizoen zal Mithe Bloed Broeders brengen, hierover later meer.