Pinokkio - Kwadrant Theater Zoetermeer
change_status
Toeschouwer
Totaal aantal Reacties:  7
Geregistreerd  2011-11-25

Wie kent nou niet het verhaal van de kleine houten pop die wil veranderen in een echte jongen. Pinokkio, de musical verteld deze Italiaanse klassieker op een vrolijke, kindvriendelijke manier.

In een klein dorpje in Italie woont de oude poppenmaker Gepetto. Hij zou niets liever willen dan een eigen kind hebben, maar als vrijgezel staan zijn kansen niet zo goed. Ter vervanging steekt hij al zijn vaderlijke liefde in de creatie van een levensechte pop, die hij Pinokkio noemt.
Omdat Gepetto een goed mens is, wordt zijn wens gehoord door een toverfee. Zij geeft de houten pop leven. Maar Pinokkio moet eerst bewijzen dat hij een goed mens kan zijn, voordat hij door de toverfee in een jongen van vlees en bloed wordt verandert.
Gepetto is in de wolken met zijn ‘Bijna echte jongen’. Hij organiseert een show op het dorpsplein om het dorp kennis te laten maken met Pinokkio. Het wordt een groot succes.
De volgende dag moet Pinokkio voor het eerst naar school, waar hij wordt gepest door zijn klasgenoten en vanwege zijn domme antwoorden straf krijgt van de juf. Op de weg naar huis onmoet hij Candlewick en Gina, twee straatschoffies die wachten op de koets naar spelletjesland. Daar mogen kinderen de hele dag spelletjes doen en snoep eten en hoeven zij nooit meer naar school. De koets arriveert en samen met de twee kinderen haalt de koetsier Pinokkio over om met hem mee te gaan.
Gepetto, die vergeefs op zijn zoon heeft gewacht, gaat op zoektocht om hem te vinden.

In spelletjesland hebben de kinderen het geweldig naar hun zin, tot zij erachterkomen dat de kinderen daar veranderen in ezels. Zij proberen te ontsnappen maar het is te laat. Ook zij veranderen. De ezel Pinokkio wordt verkocht aan een reizend operagezelschap dat met hem op reis gaat. Hij moet de zware kar het hele land doortrekken tot hij door de toverfee wordt gered. Zij maakt weer een marionet van hem en verteld dat zijn vader hem overal zoekt en erg verdrietig is. Pinokkio besluit, zijn vader te gaan zoeken maar wordt onderweg bedrogen door een kat en een vos, die hem zijn laatste goudstukken aftroggelen met een smerig trukje. Pinokkio schaamt zich heel erg. Alles gaat bij hem verkeerd. Hij wil zich verstoppen op de bodem van de zee, maar omdat hij van hout is, blijft hij drijven tot een enorme walvis hem inslikt. In de buik van de walvis vind hij zijn vader terug, die op de zoektocht naar hem met een klein bootje hetzelfde lot heeft getroffen. Samen brengen zij de walvis aan het niezen en ontsnappen.

Omdat Pinokkio nu heeft bewezen, dat hij dapper en trouw aan zijn vader is, wordt hij beloont. De toverfee verandert hem in een echte jongen van vlees en bloed en vader en zoon keren terug naar huis, waar het hele dorp deelt in hun vreugde.

Pinokkio de musical wordt de hele kerstvakantie door gespeeld door musical-productiebedrijf Greg & Baud. De voorstelling verbreekt de grenzen van het toneel zelf. Er wordt niet alleen op de planken zelf gespeeld, maar ook in de foyer, waardoor het publiek wordt betrokken in het verhaal. Ook worden allen zintuigen aangesproken, zowel de gebruikelijke (zicht en gehoor) maar ook reuk en tastzin worden betrokken in deze veelzijdige voorstelling. De musical is geschikt voor het hele gezin, meer informatie kunt u vinden op de website: http://www.greg-baud.nl/pinokkio

Ik hoop u in december of januari te mogen verwelkomen bij deze spetterende familievoorstelling.