Tovenaar van Oz - Hofplein Rotterdam
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

PERSBERICHT
16 november 2011

Inge Ipenburg speelt ‘de slechte heks van het westen’ in De tovenaar van Oz van Hofplein Rotterdam

In december gaat bij Hofplein Rotterdam de familievoorstelling De tovenaar van Oz in premiere. Wie anders kan de rol van ‘de slechte heks van het westen’ beter invullen dan de bekende actrice Inge Ipenburg. Inge dankt haar landelijke bekendheid aan haar vertolking van Martine Hafkamp, één van de gemeenste karakters aller tijden uit de nog altijd immens populaire RTL4 tv-serie Goede Tijden, Slechte Tijden.

De tovenaar van Oz is gebaseerd op het wereldberoemde avontuur van Dorothy, die na een wervelwind terecht komt in het land van Oz. Om weer thuis te komen, gaat ze op zoek naar de Tovenaar van Oz. Onderweg maakt ze vrienden met een domme vogelverschrikker, een blikken houthakker en een laffe leeuw. Samen trotseren ze allerlei gevaren, waaronder de streken van de slechte heks van het westen.
De familievoorstelling wordt gespeeld door ruim 120 leerlingen van De Jeugdtheaterschool en De MBO Theaterschool.

In de voorstelling wordt live muziek gemaakt door de band The OzzBrothers. Zij spelen nummers van o.a. Lady Gaga, Michael Jackson, The Doors, Kansas, Nena en Mariah Carey, maar geven hier wel hun een eigen draai aan. Script en regie is in handen van Jaco van der Moolen.

Volgens Inge Ipenburg is het verhaal van De tovenaar van Oz nog steeds actueel. “Het gaat over het openstaan voor het avontuur en de zoektocht naar oplossingen. De kracht van het verhaal zit ‘m in verbeelding. Er kan je in het leven van alles overkomen, maar je hebt je eigen leven altijd enigszins in eigen hand. Het ligt er maar net aan hoe je met tegenslagen omgaat.”

De premières van De tovenaar van Oz vinden plaats op zaterdag 17 december ‘11 en zondag 18 december ‘11 in het Hofpleintheater aan de Benthemstraat 13 in Rotterdam, waarna de voorstelling nog te zien is tot en met 5 februari 2012.
Meer informatie over de voorstelling is te vinden op http://www.hofpleinrotterdam.nl of via 010 243 50 50.

  [ # 1 ] 23 November 2011 12:12 AM
Avatar
Understudy
RankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  116
Geregistreerd  2011-03-26

Exclusief in Rotterdam vrees ik?

   Handtekening   

Maggots!