Luchtmacht brengt muzikale ode aan eeuw militaire luchtvaart
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Luchtmacht brengt muzikale ode aan eeuw militaire luchtvaart

Een samenbundeling van de militaire luchtvaart als inspiratiebron, unieke filmbeelden, zangtalenten Esther Hart en Rolf Koster, en natuurlijk het orkest van de Koninklijke Luchtmacht vormen de basis van de concertreeks [UTF-8?]à¢â‚¬ËœEen ode aan 100 Jaar Militaire [UTF-8?]Luchtvaartà¢â‚¬â„¢. De première is op vrijdag 15 maart in het Chassé Theater in Breda.

Door middel van een reis door de tijd, beginnend in 1913, zijn muziek en militaire luchtvaart aan elkaar gekoppeld. Zo passeren het ontstaan van de militaire luchtvaart in een pionierstijdperk, Wereld Oorlog II, de missies en de nationale inzet van de Koninklijke Luchtmacht de revue. Het orkest en de vijf vocalisten nemen het publiek mee met muziek uit An Officer and a Gentleman, Soldaat van Oranje, Mission Impossible en Topgun. Enkele songs zijn Dreamer, Up where we belong, Radar love, Brothers in arms en Far from over. Extra bijzonder hierbij is dat dit met nooit eerder vertoonde filmbeelden uit de eerste decennia wordt gepresenteerd. Het resultaat van de gezamenlijke krachtsinspanning van mens en vliegmachine komt tot uitdrukking in een avontuurlijk, romantisch en herkenbaar muziekprogramma.

Om de première op 15 maart of een van de try outs op maandag 10 en dinsdag 11 maart bij te wonen kunt u kaarten a [UTF-8?]à¢â€šÂ¬10,- bestellen via de website van het theater. Aanvang 20.00u. De opbrengst van de concerten gaat naar twee goede doelen, Stichting Hoogvliegers en Happy Hippo.

Kijk op facebook.com/luchtmachtkapel voor meer informatie over het programma of het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.