Canadese choreografe Danièle Desnoyers voor het eerst in Nederland
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Canadese choreografe Danièle Desnoyers voor het eerst in Nederland

Dinsdag 12 maart, 20.30 uur is de Nederlandse première van de dansvoorstelling Dévorer le ciel van de internationaal vermaarde, Canadese choreografe Danièle Desnoyers in Stadsschouwburg Amsterdam. Tickets zijn nu te koop via de site http://www.ssba.nl, tel: 020 624 2311 en aan de kassa.

Dévorer le ciel (De hemel verslinden) is een energieke voorstelling voor zes dansers, waarin choreografe Danièle Desnoyers een uniek universum schept en terugkeert naar de pure dans. Uitdagend ritmisch, speels vrij en zeer verleidelijk. Onder een sterrenhemel beginnen de dansers hun zoektocht naar het absolute, naar zin en schoonheid. Op muziek van Julia Wolfe, Peteris Plakidis, Franz Liszt, Urmas Sisask en Beast. Regen, onweersbuien en een stormachtige wind stuwen de dansers voort. Ze zijn een speelbal zijn van de elementen. Le Devoir: [UTF-8?]à¢â‚¬Å“Een prachtig eerbetoon aan de dansers en de dans. In een schitterend belicht decor lijken de dansers het toneel te verslinden.
La Presse: “Uitgevoerd met aanstekelijke emotie. Deze dansers zitten vol magnetische energie. Ze geven alles.”
Vanaf haar jongste jeugd danste Danièle Desnoyers klassiek en modern. Ze studeerde af aan de dansafdeling van de Universiteit van Québec in Montreal. In 1989 formeerde ze haar eigen gezelschap, Le Carré des Lombes. Ze maakte een tiental voorstellingen, kreeg lovende kritieken en toerde met haar compagnie door Canada, de Verenigde Staten, Japan en Europa. Danièle Desnoyers [UTF-8?]à¢â‚¬“ internationaal geprezen, maar in Nederland nog niet zo bekend - heeft een vernieuwende benadering van dans waarbij decor en geluid de lichaamstaal sterk beïnvloeden.

Websites Stadsschouwburg Amsterdam, Danièle Desnoyers, Le Carré des Lombes