Presentaties DAPA Studenten
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Persbericht

Twee weken Creatieve Cultureel Ondernemerschap in the Spotlights

Eigen Voorstellingen DAPA van start in Theatre de Rubain

Van 2 tot en met 11 april 2013 staat Theatre de Rubian aan de Bleiswijkseweg 37 in Zoetermeer bol van creatief talent, theatrale hoogspanning en explosieve inspiratie. Van 2 tot en met 8 april 2013 presenteren de vierdejaars studenten van Dutch Academy of Performing Arts onder de titel ‘’LOS-vast’’ hun zelfgemaakt voorstellingen. Onder de titel ‘’Buitengewoon Abnormaal’’ presenteren de derdejaars studenten op 9, 10 en 11 april hun Eigen Voorstellingen.

Vanaf de allereerste schooldag worden studenten van de Dutch Academy of Performing Arts gestimuleerd om zich in brede zin als artiest te laten inspireren. De opleiding stimuleert haar talenten actief tot het gebruiken van deze inspiratiebronnen, door hen steeds weer te vragen de vertaalslag naar voorstellingen en acts te maken. In de eerste twee leerjaren realiseren de studenten deze producties binnen de schoolmuren. In het derde jaar treden zij voor het eerst voor het voetlicht in het theater en in het vierde jaar spelen zij zelfs op meerdere locaties. Met deze leerlijn stimuleert DAPA haar talenten tot cultureel ondernemerschap.

Onder de titel ‘’Buitengewoon Abnormaal‘’ staan de derdejaars studenten van DAPA op 9, 10 en 11 april op de planken van Theatre de Rubain. Zij worden van 2 tot en met 8 april voorafgegaan door de vierdejaars die in het zelfde theater onder de titel ‘’LOS-vast’’ hun Eigen Voorstellingen presenteren. Voor het eerst kan ook het algemene publiek genieten van het werk van deze talenten. Op de website http://www.musicalopleiding.nl staat weergegeven hoe het publiek getuige kan zijn van alle premières. Mogelijk zijn de toeschouwers, net als afgelopen jaar het geval van, aanwezig bij de eerste van een reeks voorstellingen die later in theaters door het hele land te zien zijn.