Tommie Christiaan in speelfilm van 16-jarige acteur Nils Verkooijen
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Ook Tommie Christiaan in speelfilm van 16-jarige acteur Nils Verkooijen

Dansen op de Vulkaan doet stof opwaaien

AMSTERDAM — De pas 16-jarige acteur Nils Verkooijen (o.a. Spijt en Achtste groepers huilen niet) maakt momenteel zijn eigen speelfilm. De cast en crew van de speelfilm starten komende donderdag met de laatste draaiperiode waarin dansen centraal staat. Met de deelname van Tommie Christiaan is de cast van de speelfilm compleet. De musicalacteur voegt zich in een imposant rijtje waarin ook namen staan als Marcel Musters, Pamela Teves en Mouna Goeman Borgesius staan. Nils Verkooijen en mede-initiatiefnemer Sjors Mans (18) lieten zich voor het maken van Dansen op de Vulkaan inspireren door de Stichting Stofwisselkracht die zich inzet voor kinderen met een stofwisselingsziekte. 

Dansen op de Vulkaan gaat over de 16-jarige Maarten, gespeeld door Nils Verkooijen. Maarten heeft een enorme passie voor dansen en … hij heeft een stofwisselingsziekte. Uit alle macht probeert hij een normaal leven te leiden, maar door zijn chronische ziekte loopt hij tegen steeds meer beperkingen aan. Ondanks zijn ziekte wil hij volop genieten van het leven en overal aan meedoen, maar hij loopt tegen steeds meer beperkingen aan. Zal hij zijn passie moeten opgeven? En maakt hij dan nog wel kans bij zijn grote liefde Roxanne?

Regisseuse Adriënne Wurpel (o.a. Meiden van de Wit, Westenwind, Spangas, Divorce etc. ) start deze week samen met cast en crew aan de laatste opnameperiode. Er wordt gedraaid in o.a. het Nieuwe DelaMar theater, Panama en op het Westergasfabriek terrein. Nieuw bij de cast is Tommie Christiaan als Maarten’s dansdocent. Een nieuw talent is Gina van Os (17) die Roxanne speelt; de half Spaanse danspartners van Maarten. In de eerste draaiperiode deze zomer in Haarlem werkten o.a. Marcel Musters, Mouna Goeman Borgesius en Pamela Teves al mee als respectievelijk Maarten’s vader en moeder en zijn rectrix.

Dansen op de Vulkaan is in veel opzichten een bijzonder project. De initiatiefnemers startten het project ooit als schoolopdracht, maar het voorbije half jaar groeide het uit tot een echte speelfilm. De jonge makers willen met deze film een gezicht geven aan stofwisselingsziektes. Van de ongeveer 800 kinderen die jaarlijks de diagnose krijgen een vorm van deze ziekte te hebben, overlijdt meer dan de helft nog voor zijn/haar 18e verjaardag. Met Dansen op de Vulkaan hopen Sjors en Nils (direct en indirect) een steentje bij te kunnen dragen aan de onderzoeken die hard nodig zijn om medicijnen te ontwikkelen.

Dansen op de Vulkaan wordt geheel mogelijk gemaakt dankzij sponsoren en crowdfundingsacties. Bijzonder is dat ook veel jonge volgers van Nils Verkooijen de film steunen door bijzondere acties zoals het verkopen van o.a. sieraden en cupcakes, benefietconcerten, het ophalen van lege flessen of het uitdelen van gratis ‘hugs’. Crew en cast, alsook vele leveranciers werken onbezoldigd aan de film mee en niet alleen met het maken van de film zelf. Zo liep een groot aantal crewleden afgelopen september samen met Nils en Sjors mee in de Dam tot Damloop om geld op te halen.

Meer informatie over Dansen op de Vulkaan is te vinden op http://www.dansenopdevulkaandefilm.nl