Fc Bergman
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Première nieuwe FC Bergman 16 januari in Stadsschouwburg Amsterdam

Donderdag 16 (NL première), vrijdag 17 en zaterdag 18 januari, 20.30 uur staat Van den vos in Stadsschouwburg Amsterdam. Een grootschalige multimediavoorstelling van FC Bergman over de immorele schurk Reinaert. Tickets zijn vanaf 22 oktober te koop via http://www.ssba.nl en bij de kassa.

Van den vos is een grootschalig multimedia kunstproject met theater, muziek en film, geïnspireerd op het epische dierengedicht Van den vos Reynaerde. In de middeleeuwse fabel verschalkt de sluwe Reynaert alle dieren van het dierenrijk, zelfs koning Nobel. Gewetenloos, maar met de volle sympathie van de lezer doet de vos precies wat hij wil. Met dit project onderzoekt FC Bergman waarom immoraliteit zo aantrekkelijk is. In het grootse, visuele en muzikale spektakel met live projecties, blijft het gezelschap niet bij de originele versie van het verhaal, maar verlegt het de aandacht naar enkele intrigerende bijfiguren.

Een voorstelling van FC Bergman is geen traditioneel theater, maar een gebeurtenis. Het jonge, Vlaamse theatercollectief werkt met grote beelden, lef, speelplezier en humor. Hun voorstellingen zijn verankerd in de maatschappij, anarchistisch en zeer poëtisch. Voor Van den vos laat het collectief zich opnieuw inspireren door een klassieker. La divina commedia was het vertrekpunt voor Wandelen op de Champs-Elysées, dat werd geselecteerd voor het Theater Festival 2010. Het Bijbelse verhaal over de Ark van Noah was de inspiratiebron voor het megaproject 300 el x 50 el x 30 el en de Terminator-films met Arnold Schwarzenegger voor de Terminator Trilogie.

Josse De Pauw schreef de theatertekst voor Van den vos, terwijl Liesa Van der Aa en het Berlijnse solistenensemble Kaleidoskop de muziek componeerden. De cast wordt gecomplementeerd met Dirk Roofthooft en Viviane De Muynck van Toneelhuis en zanger/stemkunstenaar Gregory Frateur.

De voorstelling staat van donderdag 5 t/m zaterdag 21 december 2013 in Toneelhuis Antwerpen. De Nederlandse première is donderdag 16 januari 2014 in Stadsschouwburg Amsterdam, waar de voorstelling ook op 17 en 18 januari te zien is. Verder staat Van den vos 23 en 24 mei in de Rotterdamse Schouwburg en 7 tot 9 augustus in Theater aan de Parade, Den Bosch.