‘Matthà¤us Passion’ voor kinderen
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Interactieve Kinder Matteüs: paastraditie in een nieuw jasje
Kinder Matteüs dit jaar in Apeldoorn, Den Bosch en Den Haag

Nergens ter wereld is de Matthà¤us Passion zo populair als in Nederland. Voor veel Nederlanders is een bezoek aan de Matthà¤us Passion het begin van Pasen. Nu is er de Kinder Matteüs voor jong en oud: met de originele muziek van Bach, maar dan korter -ongeveer een uur- en op een unieke manier gepresenteerd.
Na het succes in Amsterdam zal de Kinder Matteüs dit jaar op meerdere locaties te zien zijn: 5 april in de Grote Kerk in Apeldoorn, 11 april in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch en 13 april in de Elandstraatkerk in Den Haag.

De ‘Matthà¤us Passion’ is ingekort tot een voorstelling die aansprekend is voor de hele familie: mooi, een beetje spannend, interactief, en gaat wel uit van de pure muziek.

Gebleken is dat de Kinder Matteüs een manier is om klassieke muziek ook aantrekkelijk te maken voor (klein)kinderen. “Ze wisten niet dat klassieke muziek zo leuk en mooi kon zijn”, aldus een enthousiaste grootvader.

De Kinder Matteüs wordt uitgevoerd door Holland Baroque Society, met zang van het Nieuw Amsterdams Kinderkoor onder leiding van dirigent Klaas Stok. Choreograaf Rinus Sprong (DeDDDD) brengt het verhaal nog meer tot leven met verrassende dans. In elke stad wordt er samengewerkt met een lokaal koor. Dit jaar zijn dit: Bachkoor Apeldoorn, Het Brabant Koor (Den Bosch) en Residentie Kamerkoor (Den Haag).

Dolores Leeuwin van Het Klokhuis en kunstenaar Marc Mulders, bekend van meerdere solo-exposities in o.a. het Stedelijk Museum Amsterdam dragen de Kinder Matteüs een warm hart toe en spelen ieder een rol bij dit project.

De kaarten voor de openbare ‘familie’uitvoeringen van de Kinder Matteüs zijn vanaf vandaag te koop via: http://www.kindermatteus.nl