Tubular Bells For Two
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

à‰én album, twee mannen, ontelbaar veel instrumenten: Tubular Bells For Two!

Het album Tubular Bells, gecomponeerd door Mike Oldfield, is hoofdzakelijk bekend geworden door het openingsthema. Niet alleen werd deze herkenningstune gebruikt in de film ‘The Exorcist’, later volgde deze tune ook in o.a. ‘Velvet Rope’ van Janet Jackson en ‘Scary Movie 2’. Aiden Roberts en Daniel Holdsworth brengen het gehele album van Tubular Bells naar het theater in Tubular Bells For Two! Tijdens deze multi-instrumentalistische marathon van precies 58 minuten wordt het publiek meegenomen op een muzikale reis. Tubular Bells For Two is vanaf 18 maart 2014 te zien in de Nederlandse en Vlaamse theaters.

Het ontstaan van Tubular Bells
Het eerste album van muzikant Mike Oldfield, genaamd Tubular Bells, had in eerste instantie weinig succes. Het album was één groot muziekstuk zonder tekst, maar ondanks dat Oldfield het grootste deel van de instrumenten zelf ingespeeld had, was er vanuit platenlabels weinig interesse. In 1973 kwam Mike terecht bij de opnamestudio van ‘The Manor House’ waar Richard Brandson en zijn technici het album graag wilden opnemen. Uiteindelijk werd Tubular Bells door Vigin Recors uitgebracht. Tubular Bells werd ruim 15 miljoen keer verkocht in Amerika. In 1974 kreeg Mike een Grammy Award voor ‘beste instrumentale compositie’.  Het openingsthema van Tubular Bells werd gebruikt in de film ‘The Exorcist’.  Bassie en Adriaan maakten er ook gebruik van in de series De Diamant en De Huilende Professor.

Tubular Bells For Two
De uitvoerders van de voorstelling Tubular Bells For Two, zijn Aiden Roberts en Daniel Holdsworth. Naar eigen zeggen willen zij niet helpen een aantal babyboomers hun jeugd te laten herleven of een Mike Oldfield Tribute show te spelen. De voorstelling brengt een deel van de rockmuziek terug naar een nieuw publiek. Door een spannend en levendig optreden wordt het publiek meegenomen op een muzikale reis door een ingewikkeld muziekstuk, dat tegenwoordig nog net zo relevant is als in 1973.

Meer informatie
Tubular Bells For Two is vanaf 18 maart 2014 te zien in de Nederlandse en Vlaamse theaters. Voor meer informatie en de gehele speellijst gaat u naar http://www.wereldtheater.com.