‘I love you, You’re perfect, now change’ in Above the Arts
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  519
Geregistreerd  2013-12-14

Vorige week woensdag deze voorstelling gezien in het piepkleine ‘above the Arts’ zaaltje, inderdaad gelegen boven het Arts theatre om de hoek bij Leicester Square.
I love you, you’re perfect, now change is een hilarisch avondje musicaltheater. Mid jaren negentig zeer succesvol Off Broadway met liefst 5000 voorstellingen.
Inhoudelijk is het allemaal niet hoogdravend. De voorstelling is een verzameling van sketches en liedjes, waarbij de acteurs steeds verschillende rollen vertolken. Allerlei fasen in relaties komen voorbij: prille verliefdheid, gevorderde relaties, jonge en oude mensen, zwangerschappen, wel/geen seks, kleine/grote onhebbelijkheden en irritaties,  enfin veel herkenbare momenten voor iedereen die een lange(re) relatie heeft of heeft gehad. Momenten die zo geestig worden neergezet dat je vaal helemaal dubbel ligt, ook al is iets soms wellicht ietwat pijnlijk herkenbaar. Met als rode draad het probleem dat je iemand fantastisch vindt maar gaandeweg de relatie toch wilt veranderen…..maar waarom toch??  Wie het weet mag het zeggen….
De cast van dit fijne tussendoortje is om te smullen: Julie Atherton, Gina Beck, Simon Lipkin en Samuel Holmes. Laatstgenoemde stal recent de show in Waterbabies als een van de geestige onderwaterwezens en heeft ook hier de gave om ongelooflijk goed verschillende typetjes neer te zetten. Prachtige stem ook! Waar Simon Lipkin in Assassins vooral zijn duistere kant liet zien, bewijst hij vanavond ook komische rollen moeiteloos te kunnen neerzetten. Het publiek glijdt regelmatig van de stoel van het lachen, vooral tijdens het samenspel met Julie Atherton, die lekker ordinair en klunzig kan spelen. Gina Beck vind ik persoonlijk minder grappig, maar dit vocale kanon doet het al met al toch heel verdienstelijk. Een van de leukste voorstellingen van de laatste tijd!

[ Gewijzigd: 16 July 2015 09:37 PM by MarkZ ]