Seven Brides for Seven Brothers in Regent’s Park Open Air Theatre
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  519
Geregistreerd  2013-12-14

Woensdagavond aangenaam verrast door deze heerlijke openluchtvoorstelling in Regent’s Park. De musical Seven Brides for Seven Brothers is gebaseerd op de gelijknamige film uit de jaren vijftig van de vorige eeuw.
Het verhaal heeft niet heel veel om het lijf. Boer Adam heeft alles wat zijn hart begeert behalve een vrouw. In de stad verovert hij snel en brutaal het hart van Milly en neemt haar mee naar zijn boerderij. Daar blijken 6 volstrekt ongemanierde broers van Adam te wonen, die ook allen op zoek willen gaan naar een vrouw. Milly brengt hen eerst manieren bij hoe zij een dame op gepaste wijze kunnen benaderen, waarna de broers in de stad voor het eerst in aanraking komen met vrouwelijk schoon en direct verliefd worden. Terug op de boerderij voelen de broers zich eenzaam en onder aanvoering van Adam besluiten ze de vrouwen te ontvoeren naar de boerderij. Dat leidt tot hommeles als de mannen uit de stad de vrouwen komen terughalen, en Milly Adam van alles de schuld geeft. Uiteindelijk lukt het de broers via een list de vrouwen te trouwen en komt het tussen Adam en Milly toch nog goed.
Hoewel gebaseerd op een film uit de oude doos, doet deze voorstelling geenszins ouderwets aan. Vanaf het moment dat Adam, gespeeld door alleskunner Alex Gaumond, vanaf de tribune zijn ‘bless your beautiful Hide’ inzet tot het feel good einde ‘Wonderful Day’ zit je als toeschouwer met een dikke grijns van een uitermate ‘frisse’ musical te genieten. Met een buitengewoon aangename score, tijdloze humor en een vlot tempo waarin de gebeurtenissen zich voltrekken zonder inkakmomenten; het stof van de jaren 50 is er vanaf gehaald.
Alex Gaumond en Laura Pitt-Pulford (Milly), ook al zo veelzijdig als je kijkt naar haar cv, dragen de show en stralen van begin tot eind. Zangtechnisch en qua spel als altijd erg sterk, en -niet onbelangrijk- er is sprake van chemie tussen hen. De broers hebben ook een grote en vooral dankbare rol. Zij spelen in het eerste deel van de voorstelling hilarisch, halen alles uit de kast om zo grof en ongemanierd mogelijk over te komen zonder daarbij overigens hinderlijk over de top te gaan. De transformatie in het tweede deel van de show van onbehouwen boeren naar keurige jongens, die onder leiding van Milly hebben geleerd uitstekend te dansen is erg leuk gedaan. Strakke choreografie overigens van de dansnummers, met een sterk ensemble. Het is visueel, mede door de sfeervolle belichting, een genot voor het oog.
Het feel good gehalte is vanavond hoog, hetgeen wordt versterkt door de passie en het plezier die van het podium af spatten. Het publiek wordt er merkbaar door aangestoken.
Prachtig openluchttheater tenslotte in een sfeervolle, bosrijke setting. Ondanks dreigende wolken bleef het vanavond droog en bleek het niet alleen voor Adam en Milly maar ook voor het publiek met het zien van deze voorstelling uiteindelijk een ‘Wonderful day’.

[ Gewijzigd: 31 July 2015 06:01 AM by MarkZ ]