11 of 11 | ‹ First  < 9 10 11
The Phantom of the Opera- London
  [ # 151 ] 29 February 2020 09:58 PM
Toeschouwer
Totaal aantal Reacties:  3
Geregistreerd  2020-02-29

Lieve mensen, allereerst even een kleine disclaimer: Ik ben een gigantische Phantomfan en heb de voorstelling deze week voor de 20e keer gezien. Zitje op de eerste rij, bijna IN de orkestbak. Een avondje genieten, of niet?

Ik moet zeggen dat de voorstelling me voor het eerst in 17 jaar teleurgesteld heeft. Allereerst waren er een aantal technische problemen. Op het einde van de eerste acte kwam de “engel” niet naar beneden en was te Phantom uitgeweken naar de lege box aan de linkerkant van het theater (echt een box van het theater, niet van de set) om zijn stuk te zingen. Hij zat in het donker en het was pas na een minuut naar een leeg podium staren dat sommige mensen doorkregen wat er aan het gebeuren was.

In het tweede deel was het vuur (uit het podium) na “Wishing you were somehow here again” afwezig.

Nu, technische problemen kunnen er altijd zijn, dus daar reken ik de productie zeker niet op af.

Wat me wel echt stoorde was het feit dat het gros van de cast (naar mijn gevoel) totaal emotieloos aan het spelen was.
Raoul (us/Alistair So) gooide zijn tekst zonder gevoel, met een eeuwige glimlach in Christine haar gezicht. Christine (alt/Bridget Costello) was qua acteren iets beter, maar mistte een deel van de noten. The Phantom (Josh Piterman) kon me qua zang ook niet bekoren; een (naar mijn gevoel storende) Hans-Peter-Janssens-achtige vibrato van seconde 1 tot het einde en een “choreo” die zeer ingestudeerd overkwam.

De combinatie Carlotta (Britt Lenting) en Piangi (Paul E. Tabone) was voor mij het absolute hoogtepunt van de avond. Britt haar timing en acteerwerk was fenomenaal. Ook qua zang heeft ze me compleet omver geblazen… Letterlijk: Britt heeft geen microfoon nodig om de kroonluchter van het plafond te zingen! De chemie tussen haar en Paul E. Tabone was ook echt top!

Ik hoop dat het puur mijn perceptie is en ik wil absoluut niet de grote theatercriticus spelen, daarvoor hou ik te veel van The Phantom. Maar ik had het gevoel dat het gros van de cast emotieloos zijn/haar tekst aan het zingen was. Ik mistte het vuur (letterlijk en figuurlijk) in deze voorstelling. Het voelde alsof er die avond “iets” was waardoor de machine niet geolied draaide. Zelfs het publiek reageerde die avond heel magertjes na de grote nummers die normaal gezien echte showstoppers zijn.

Is de productie stilaan “op” aan het geraken? Had de cast een mindere avond? Was mijn perceptie fout? Moeten we eens een “Les Mis”-je doen en de touringversie naar Londen halen? Heb ik een overdosis Phantom gehad de voorbije jaren en moet ik gewoon eens een keer naar Mamma Mia gaan?

Nogmaals: Ik wil de productie niet afkraken, integendeel. Ik ben een gigantische Phantomfan, maar het was zo een atypische avond dat ik gewoon dit bericht even kwijt moest. :-)

[ Gewijzigd: 29 February 2020 10:07 PM by CallMeFreddie ]
  [ # 152 ] 23 June 2020 12:56 PM
Avatar
Broadway Ster
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  4015
Geregistreerd  2003-02-28

De Londense productie van ‘The Phantom Of The Opera’ blijft mogelijk langer gesloten dan in verband met corona strikt noodzakelijk is, omdat er noodzakelijk onderhoud dient plaats te vinden aan de set en het theater.

“Cameron Mackintosh and the Really Useful Group have over the last few months of the London run and since the enforced closure of The Phantom of the Opera due to Covid-19 undertaken a number of specialist inspections to see how much repair and maintenance work is needed to be done to the physical production and the Theatre. The conclusion is that unfortunately, the work is so considerable, a period of extended closure is urgently needed.

“The set of this, the original production, is now over 34 years old and unsurprisingly many of the scenic elements are coming to the end of their natural life which was never envisaged to be as long as this when first built. LW Theatres, operator of Her Majesty’s Theatre, also need to attend to a number of remedial works on this historic building that for the last four decades has only been able to undertake decorative work.”

   Handtekening   

‘Once upon a time, lived a Princess and a Prince in Kingdoms Gold and Blue’

http://www.theaterverslagen.blogspot.nl

  [ # 153 ] 23 June 2020 01:34 PM
Avatar
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  679
Geregistreerd  2010-02-28

I smell BS!

Heb gehoord dat hetzelfde lot als Les Mis gaat gebeuren. Nieuwe goedkopere versie gaat erin, zodat er minder royalties hoeven te worden betaalt.
CM maakt alles kapot! ALW probeert in elk geval theatre te redden met zijn plan voor het Palladium in juli.

  [ # 154 ] 23 June 2020 02:15 PM
Avatar
Broadway Ster
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  4015
Geregistreerd  2003-02-28

Het is inderdaad een beetje een vreemd verhaal ... Ik denk dat The Lord in het licht van zijn tweet van gisteren zich vast gaat ketenen aan de chandelier ;-)

Please believe me. I’m doing everything in my power to ensure that when the Phantom returns it is the brilliant original - ALW

   Handtekening   

‘Once upon a time, lived a Princess and a Prince in Kingdoms Gold and Blue’

http://www.theaterverslagen.blogspot.nl

  [ # 155 ] 23 June 2020 02:57 PM
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  6560
Geregistreerd  2009-01-21

Ik had echt geen idee dat nog altijd de originele decorstukken werden gebruikt. Ik dacht dat dat in de loop der jaren allemaal al wel een keer vervangen was.

  [ # 156 ] 23 June 2020 04:50 PM
Avatar
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  679
Geregistreerd  2010-02-28

martijn-j - 23 June 2020 02:57 PM

Ik had echt geen idee dat nog altijd de originele decorstukken werden gebruikt. Ik dacht dat dat in de loop der jaren allemaal al wel een keer vervangen was.

Media… In denk dat sommige elementen echt wel origineel zijn maar andere zijn heus al wel eens vervangen.

  [ # 157 ] 28 July 2020 04:06 PM
Avatar
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  631
Geregistreerd  2005-05-05

Vandaag in The Standard een interview met The Lord:

“On top of this, Andrew and I have had to sadly permanently shut down our London and UK touring productions of The Phantom of the Opera, but are determined to bring it back to London in the future.”

Is dit nu slechte journalistiek of bedoelt CM echt dat de londense productie sluit.
Eerst wordt een verbouwing aangekondigd en een paar dagen later dit bericht.

https://www.standard.co.uk/go/london/theatre/cameron-mackintosh-covid-london-theatre-west-end-a4510241.html

   Handtekening   

MarcelHensema*TimTeunissen*JobGreuter*Kooten,Spaaij,Bosch*Roosendaal, Boer*Michelle van de Ven*Luuk Ransijn*Marijn Brouwers*Marjolijn Touw*Renee van Wegberg*Rundfunk*Cinderella*The Visit

  [ # 158 ] 29 July 2020 10:16 AM
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  4810
Geregistreerd  2004-05-12

De artiesten hebben hun kleedkamer leeg moeten maken (zie post van onze ‘eigen’ Britt Lenting op FB-pagina) en er staat een groot vrachtwagen voor het gebouw.
Toch wel erg spannend wat ze met Phantom gaan doen..

  [ # 159 ] 29 July 2020 01:17 PM
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  6560
Geregistreerd  2009-01-21

Ik vind het een raar verhaal. Als je vastbesloten bent om een voorstelling terug te brengen spreek je niet van een permanente sluiting lijkt me. Ik kan me ook niet voorstellen dat The Phantom van alle producties van Cameron Mackintosh de grootste kostenpost zou zijn. Misschien kan Andrew Lloyd Webber de rechten terugkopen als de productie toch niet meer opgevoerd wordt om zelf een nieuwe versie te brengen.

  [ # 160 ] 29 July 2020 01:34 PM
Avatar
Broadway Ster
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  4015
Geregistreerd  2003-02-28

Andrew Lloyd Webber vandaag op Twitter

“As far as I’m concerned Phantom will reopen as soon as is possible” - ALW

Of het de originele versie in hetzelfde theater gaat worden staat er niet bij. Ik vind het allemaal erg vaag.

   Handtekening   

‘Once upon a time, lived a Princess and a Prince in Kingdoms Gold and Blue’

http://www.theaterverslagen.blogspot.nl

  [ # 161 ] 29 July 2020 01:54 PM
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1024
Geregistreerd  2002-07-30

Mijn theorie is dat ze Corona aangrijpen om er eindelijk eens de bezem door te halen.
De technische effecten in dat theater zijn 34 jaar lang onveranderd gebleven (ik heb het met eigen ogen gezien). Trapdoors, liften, trekkenwand, alles werd nog met de hand bediend terwijl dit in andere geautomatiseerde producties met 1 druk op de knop uitgevoerd werd. Dat zijn minstens 6* mensen meer op je loonlijst. En zo zullen er nog wel een paar voorbeelden zijn. Die zes mensen konden ze voorheen niet ontslaan, vanwege de Union. Omdat ze die 6 mensen niet konden ontslaan, konden ze ook niet moderniseren, want dan hadden ze geen werk voor die 6 mensen. En die 6 mensen die je eigenlijk niet meer nodig hebt, kosten in 34 jaar veel geld.

(*6 is hier een fictief getal)

[ Gewijzigd: 29 July 2020 02:00 PM by S7rin ]
  [ # 162 ] 29 July 2020 09:44 PM
Avatar
Broadway Ster
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  3798
Geregistreerd  2012-03-09

Onduidelijk artikel waarin de uitspraken zomaar eens enorm kunnen zijn opgeblazen.

Dat Cameron Mackintosh besluit dat hij niet meer gaat doen alsof de huidige cast nog snel zal kunnen spelen, snap ik. Logisch dan dat de cast hun kleedkamer moet leegmaken en dat hun kleding naar een opslag gaat.

Dat Cameron Mackintosh besluit dat dit het moment is om een nieuw decor te bouwen (naar het origineel, maar met de nieuwste technieken, snap ik ook. Grote kans dat hij hier al een tijd tegenaan zat te hikken, maar het heeft uitgesteld omdat de zaal nog steeds elke avond vol zit, er misschien geen reden is om te twijfelen aan de veiligheid van het huidige decor en een likje verf af en toe het er net genoeg doet uitzien. En je gaat niet vernieuwen als Les Mis dat ook doet, want wellicht kiezen de mensen die niet naar Les Mis kunnen wel voor Phantom…

Iets anders dan het origineel terugbrengen, lijkt me onverstandig (maar dat vond ik bij Les Mis ook). Het gaat me dan met name om decor en orkest. Vervallen van functies door verbeterde technologie lijkt me beter te verantwoorden (hoe sneu ook voor die mensen) dan louter geld besparing (want dat is het mijns inziens, als je je orkest verkleint).

Maar eerlijk, ik kan me best voorstellen dat dit alleen een poging is een signaal te sturen naar de overheid dat er meer moet gebeuren om de theaterbusiness te laten overleven. Maar mocht dit echt zijn, is Phantom best een logisch slachtoffer. Succesvol, maar het doet minder pijn deze productie af te schrijven dan de net gerevampte Les Mis…

Maar vind het maar een vaag verhaal.

   Handtekening   

“Elphaba, je bent de mooiste…”

  [ # 163 ] 30 July 2020 02:47 PM
Avatar
Broadway Ster
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  4015
Geregistreerd  2003-02-28

De Really Useful Group heeft inmiddels bevestigd aan The Stage dat de originele versie van de Phantom terug zal keren

Whatsonstage

[ Gewijzigd: 30 July 2020 02:50 PM by Theo ]
   Handtekening   

‘Once upon a time, lived a Princess and a Prince in Kingdoms Gold and Blue’

http://www.theaterverslagen.blogspot.nl

  [ # 164 ] 16 August 2020 10:41 PM
Avatar
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  679
Geregistreerd  2010-02-28

Andrew zegt “Phantom komt terug misschien wel beter dan voorheen in zijn originele vorm!”

Instagram video

  [ # 165 ] 17 August 2020 09:53 AM
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1024
Geregistreerd  2002-07-30

Marketing-technisch eigenlijk super slim. Als ze het hadden laten staan, zou het straks “één van de vele voorstellingen zijn die weer gaan spelen”. Nu kunnen ze (TZT) groots uitpakken met “Phantom keert terug naar West End!”

‹ First  < 9 10 11
11 of 11