Amateur Musical Awards 2018
Datum: 16 maart 2018 04:29 PM
Administrator
Avatar
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal posts  12363
Geregistreerd  2002-11-15

Houten, 16 maart 2018
Nieuwe Luxor Theater thuisbasis van Amateur Musical Awards

Na een zeer succesvolle editie in Koninklijk Theater Carré, verhuist het Amateur Musical Awards Gala dit jaar naar Rotterdam. Hoewel oorspronkelijk ook dit jaar het gala in Amsterdam zou plaatsvinden, heeft de organisatie besloten om op uitnodiging van directeur Marc van Kaam het musicalevenement voor de komende drie jaar te verplaatsen naar het nieuwe Luxor Theater. Het nieuwe Luxor is een van de grootste theaters van Nederland en haalde 15 jaar geleden haar eerste grote open eind-musical naar Rotterdam: 3 Musketiers. Vele musicals volgden en het afgelopen jaar was De Marathon, een samenwerking met producent KemnaSenf, een van de meest succesvolle musicals van Nederland. Dit najaar gaat de musicalversie van de succesvolle film All Stars in première.

Deze passie voor musicals past een op een bij de passie van alle musicalamateurs in Nederland. Dit jaar kwamen initiatiefnemers Bernd Duenk en Guido van Gend in gesprek met directeur Marc van Kaam, waar het idee voor de toekomstige samenwerking ontstond. “Het enthousiasme van Marc als theaterdirecteur is precies wat het Amateur Musical Awards Gala nodig heeft. Deze immense productie hoort in een theater waar men met je meedenkt, met dezelfde passie het hoogste doel wil bereiken en waar je de kansen krijgt om te groeien”, aldus initiatiefnemer Bernd Duenk.

“Samen met het nieuwe Luxor Theater willen we de komende drie jaar van het Amateur Musical Awards Gala nóg meer het leukste musicalfeest van het jaar maken”, zegt mede-initiatiefnemer Guido van Gend.

Nieuwe datum
Met de verplaatsing van het gala naar een andere locatie, hoort echter ook een andere datum. In plaats van maandag 26 november, zal het gala nu twee weken later worden gehouden, op maandag 10 december 2018. Erik Brey neemt opnieuw de presentatie voor zijn rekening.

De kaartverkoop start op 19 mei.

Vakjury
Ook dit jaar bestaat de vakjury uit Jacques d’Ancona, Marianne van Wijnkoop, René van Kooten, Lone van Roosendaal, Hans Cornelissen en Arno Bremers. Aan hen de taak om de naar verwachting meer dan 80 inzendingen te beoordelen. Tevens zal musicalicoon Pia Douwes wederom de naar haar vernoemde Talent Award uitreiken.

Amateurproducties die dit theaterseizoen spelen of gespeeld hebben kunnen zich nog tot 31 juli 2018 aanmelden om kans te maken op die felbegeerde AMA.

Naar boven

  [ # 1 ] Datum: 20 november 2018 05:20 PM
Administrator
Avatar
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal posts  12363
Geregistreerd  2002-11-15

Joop van den Ende reikt award uit voor beste amateur musical

Op maandag 10 december worden in het Nieuwe Luxor Theater voor de vierde maal de awards uitgereikt voor de beste musicalamateurs. De belangrijkste prijs, de Beste Amateur Musical van 2018, zal dit jaar worden uitgereikt door de nestor van de Nederlandse musicalwereld: Joop van den Ende. Sinds 2014 reikt stichting Amateur Musical Nederland ieder jaar de Amateur Musical Awards uit. Jaarlijks zijn er rond de 80 amateurproducties die meedingen naar de inmiddels felbegeerde awards. Voorwaarde is dat de acteurs in deze productie niet betaald krijgen. Van den Ende is enthousiast over het gala en ondersteunt de amateurs door dit jaar aanwezig te zijn en een prijs uit te reiken.

De prijzen worden toegekend door de vakjury bestaande uit: Jacques d’Ancona, Marianne van Wijnkoop, Lone van Roosendaal, Arno Bremers, René van Kooten en Hans Cornelissen. Ook reikt musicalicoon Pia Douwes voor de vierde keer de naar haar vernoemde Special Talent Award uit aan iemand waarin zij extra veel talent ziet. De winnaar van deze aanmoedigingsprijs ontvangt tevens een workshop van Pia. Twee winnaars van deze prijs maakten inmiddels de overstap naar het professionele musicalvak.

Andere awards worden dit jaar o.a. uitgereikt door Freek Bartels, Berget Lewis, Doris Baaten, Joke Bruijs & Gerard Cox en Rein van Duivenboden.

Het gala wordt live uitgezonden op RTV Rijnmond en er zijn ook kaarten beschikbaar via het Luxor Theater.

Het 4e Amateur Musical Awards Gala is op maandag 10 december in Nieuwe Luxor Theater Rotterdam en wordt gepresenteerd door Erik Brey

Naar boven