Roep van de Orka
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Uitverkochte première van Roep van de Orka

Theatershow: Ontdekkingsreiziger Melvin neemt je mee op reis onder de golven
70% van de aarde is zee, en 90% daarvan is nog nooit door mensen gezien. Van orka’s in de Noordzee tot jagende bultruggen 400 km boven de poolcirkel. Ontdekkingsreiziger Melvin Redeker heeft ze allemaal gezien en gefilmd. Duikend op plekken waar nog nooit een mens is geweest, komt hij oog in oog met de ongereptheid van de onderwaternatuur en alle bedreigingen daarvan, zoals plastics en visserij. De bekroonde fotograaf heeft op zijn expedities zijn camera meegenomen om terug te komen met uniek adembenemend videomateriaal wat hij nu verwerkt heeft in een theatershow.

De theatershow Roep van de Orka staat in theaters door heel Nederland. De uitverkochte première was 3 april in Oosterhout. Inmiddels zijn er extra voorstellingen gepland in Houten op 10 mei en 28 september.

Op ontdekkingsreis onder water
Samen met zijn vrouw Fiona is Melvin op ontdekkingsreis onder water gegaan. Uit gedrevenheid en nieuwsgierigheid. De bekroonde fotograaf heeft zijn camera meegenomen om terug te komen met uniek adembenemend videomateriaal. Want 70% van de aarde is zee en 90% daarvan is nog nooit door mensenogen gezien. Met zijn expeditieboot vaart hij door de donkere poolnacht, 400 km boven de poolcirkel, op zoek naar jagende orka’s en bultruggen. Orka’s zijn normaal gesproken vijanden van bultruggen, maar in winters Arctisch Noorwegen is er zoveel voedsel (haring) dat orka’s en bultruggen gezamenlijk optrekken bij de jacht.

Melvin: “Als je in het water oog in oog ligt met deze majestueuze dieren lopen de rillingen over je rug en niet van de kou…  In de Noordzee worden we achtervolgd door nieuwsgierige zeehonden die met onze duikvinnen spelen en we ontmoeten haaien.”

Als eerste en tot nog toe de enige wist hij de orka’s onderwater te filmen en fotograferen in de Noordzee. Op de zeebodem, daar waar ze jagen op zeehonden. Hij ontdekt hoe zeebodems eruit zien als de mens ervan af blijft; krioelend van het leven. In de Nederlandse Noordzee zijn deze levende zeebodems helemaal verdwenen. Hij vaart mee met Schotse vissers die massaal voor de Brexit stemden om de Nederlandse vissers uit hun wateren te weren.

Met verwondering luisterde hij naar de hoge piep- en fluitgeluiden van orka’s die samenwerken in de jacht op haring. De orka ‘roept’ avonturier Melvin Redeker niet alleen onderwater, hij roept ons ook op om zuiniger met zijn thuis, de oceaan, om te springen. Toxische stoffen komen vanaf land in de oceaan én in onze voedselketen terecht, waardoor orka’s onvruchtbaar worden. Op de meest ongerepte plaatsen komen Melvin en Fiona plastic soep tegen. Daarom geven ze gastlessen op basisscholen voor in totaal al meer dan 17000 kinderen, want een schone zee begint bij een schoon schoolplein.

Roep van de Orka in het theater
In het theater neemt Melvin zijn bezoekers mee op zijn bijzondere reis onder de golven, door de laatste wildernis van onze blauwe planeet. Hij verstopt zich op de zeebodem, daar waar orka’s jagen op zeehonden. Op zoek naar de mysteries van de oceaan, ontmoet hij haaien, nieuwsgierige bultruggen en zachtaardige killer whales. De theatershows beginnen om 20.00 uur en zijn rond 22.15 uur afgelopen.
Maandag       8 april         Steenwijk
Woensdag     10 april         Houten
Donderdag     11 april         Doetinchem
Maandag       15 april         Rijswijk         Extra tickets in de verkoop
Dinsdag         16 april         Alkmaar
Vrijdag         10 mei         Houten         Extra voorstelling
Zaterdag       28 september Houten         Extra voorstelling

‹‹ Showponies 2 - Alex Klaasen      Perceptie ››