Forever Young
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13734
Geregistreerd  2002-11-15

Daan Schuurmans speelt hoofdrol in internationale theatershow op RembrandtpleinDaan Schuurmans speelt een van de hoofdrollen in Forever Young, dé nieuwe next generation theatershow die geïnspireerd is door de tragedies van de club van 27. In een negentig minuten durende mix van dans, theater, film en elektronische muziek is Schuurmans tijdens de liveshow te zien op het witte doek. Hij speelt de manager van Liam Nova; de jonge superster die we volgen op weg naar de top van de muziekwereld. Forever Young is enkel vanaf eind maart tot eind april te zien in de nachtclub Escape aan het Rembrandtplein in Amsterdam.

Daan Schuurmans: ‘Forever Young is een geweldig project om aan mee te werken. De show barst van energie en is enorm vernieuwend, daarbij gaat het verhaal ook nog over een actueel thema. De laatste jaren is er veel aandacht voor de manier waarop er achter de schermen met artiesten wordt omgegaan. In Forever Young kan het publiek dat leven van heel dichtbij ervaren: de highs en de lows.’ Voor het filmische element van de show kruipt Daan Schuurmans in de huid van Larry de manager: ‘Een pracht rol waarin ik beide kanten van die medaille kan laten zien. Larry is gedreven en maakt de juiste keuzes om Liam naar de top brengen, maar uiteindelijk raakt hij verblind door dat succes.’

De Amerikaanse Broadway producent TBD Theatricals (co-producent van talloze Broadway titels zoals Dear Evan Hansen en Moulin Rouge) ontwikkelde in samenwerking met een groot, overwegend Nederlands creatief team, een Engelstalige theatershow geïnspireerd door de mythische club van 27. Het is een verhaal over de glorieuze en schaduwkanten van een leven in de schijnwerpers. Een verhaal dat we zo goed kennen van de popidolen die in de afgelopen decennia te jong het leven verloren. Na alle blockbuster films kan het publiek nu deze aangrijpende rollercoaster als 360˚-theatershow beleven op een plek die een belangrijke rol heeft gespeeld in de Nederlandse popgeschiedenis: Escape Amsterdam. Forever Young speelt vier avonden, vijf shows per week.

Sjoerd van Schooten, producent: ‘Forever Young is een grootse productie met internationale ambities. De samenkomst van zoveel disciplines, creatieven en genres is uniek. Naast het enorme talent van onze dansers en van hoofdrolspelers Denzel Chain als Liam Nova en Sherefa Yorks als Julia, is het geweldig dat we zo’n getalenteerde en geprezen acteur hebben kunnen aantrekken voor deze hoofdrol.’

Het grote creatieve team achter Forever Young is een bijzondere mix van artistieke hoogvliegers en bestaat onder anderen uit Don Pepijn Schipper (music director), Timor Steffens (creative director), Levan Tsikurishvili (director) en Roziena Salihu (scriptwriter). Na de wereldpremière die plaats vindt op 30 maart zal Forever Young korte tijd in Nederland te zien zijn, waarna de show verder over de wereld zal reizen.

Tickets zijn nu verkrijgbaar via: http://www.foreveryoungtheshow.com

  [ # 1 ] 11 April 2023 11:13 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13734
Geregistreerd  2002-11-15

Grootse première Forever Young deed iedereen dansen, bewonderen en hopen op een goede afloop
De show die werelden en artiesten samenbrengt

Gisteravond werd onder grote belangstelling van media, Amsterdammers en toeristen de rode loper uitgerold op het Rembrandtplein. In Escape Amsterdam vond de wereldpremière plaats van Forever Young, de show die de ongeziene kant van de muziekindustrie laat zien. De kleurrijke club van genodigden die de show bijwoonden, was een treffende afspiegeling van deze veelzijdige show. Bekende Nederlanders als Carolien Spoor, Rico Verhoeven, Lizzy van der Ligt, Edsilia Rombley en Jan Kooijman beleefden de primeur van een nieuwe entertainment mix van 360˚-theater, dance, cinema en nachtclub. De gemeenschappelijk noemer van alle aanwezigen? Nieuwsgierigheid naar en zin in een totaal nieuwe ervaring.

Tijdens een negentig minuten durende show werd het publiek in Escape meegezogen in het leven van de opkomende artiest Liam Nova. Een leven vol highs en explosieve nachten waarin het publiek letterlijk mee feest om zijn succes te vieren. De andere kant van zijn artiestenbestaan wordt ook belicht: het gebrek aan privacy, de verstikkende greep van de media en de continue druk om te presteren. De show die geïnspireerd is door de mythische club van 27, stelt aan de kaak hoe de muziekindustrie artiesten vaak naar de afgrond drijft.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor twee talenten die zelf aan de vooravond staan van een carrière in de muziekwereld: Denzel Chain en Sherefa Yorks. Daan Schuurmans vertolkt vanaf het witte doek de rol van artiestenmanager Larry. Hij is degene die Liam Nova naar de top weet te krijgen, maar gaandeweg neemt hij steeds meer beslissingen die Liam’s mentale gezondheid ernstig op de proef stellen. Het zijn de allerbeste dansers van Nederland die het verhaal fysiek tot leven brengen en je deze show in heel je lijf laten voelen.

Forever Young is tegelijkertijd een euforisch en meeslepend spektakel dat leunt op het muzikale fundament van Don Diablo (music director) en de uitzinnige choreografieën van Timor Steffens (creative director). Levan Tsikurishvili (director) die we kennen van de documentaire ‘Avicii: True Stories’ nam het filmische element voor zijn rekening. De Amerikaanse co-producent TBD Theatricals laat weten dat de productie na een korte speelperiode in Nederland zal doorreizen naar andere landen.

Meer informatie Forever Young is in april exclusief te zien in Escape Amsterdam.
Meer informatie vind je op http://www.foreveryoungtheshow.com