Big Fish - BMT
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Cast van nieuwste BMT-productie Big Fish bekend!

Op woensdag 25 oktober was het zover, de aftrap voor de cast van de nieuwste productie van BMT Producties: Big Fish! Ruim 40 personen, verdeeld over hoofdrollen, danseressen, ensemble en vrijwilligers kwamen samen om dit officiële moment te vieren. Inclusief taart!

Het verhaal
Big Fish gaat volgend jaar de theaters in en vertelt het verhaal van Edward Bloom, een man die een buitengewoon leven leidt als we zijn fantastische verhalen mogen geloven. Vol enthousiasme vertelt hij zijn zoon Will over al zijn spectaculaire avonturen vol heksen, weerwolven, reuzen en een echte zeemeermin. Maar wanneer Will op het punt staat zelf een kind te krijgen en op datzelfde moment zijn vaders gezondheid snel achteruit gaat, hoopt hij hem oprecht beter te leren kennen. Was zijn vader alleen maar een enorme fantast? Of schuilt er toch ergens een kern van waarheid in alle heldenverhalen?

Big Fish is een Broadway-musical naar de roman van Daniel Wallace en de film van Tim Burton. De prachtige muziek is gecomponeerd door Andrew Lippa. Teksten zijn van John August met een Nederlandse vertaling van André van Hest, tevens regisseur van BMT Producties. Big Fish staat muzikaal onder kundige leiding van Sander Vredenborg, die naast de cast ook het live-orkest zal dirigeren. Vocal coach Sofie Dirkx en choreograaf Ariste Alosery maken het conservatorium geschoolde artistieke team van Big Fish compleet.

Eerste reacties
Het artistiek team is overduidelijk enthousiast om te beginnen en blij na deze eerste ontmoeting met de nieuwe cast. Zo benoemen zowel Ariste (choreografe) als Sander (muzikaal leider) dat de energie van deze avond precies is wat deze productie nodig heeft. “Ik heb veel vrolijke, energieke mensen gezien voor een vrolijke en energieke productie. We gaan er echt een feestje van maken en volgens mij is dat vanavond al gelukt en ook nog eens in kwaliteit!” aldus Sander Vredenborg.

Ook de castleden genieten duidelijk van het samenkomen. De nieuwe cast van Big Fish is een mix van oud-BMT’ers en nieuw talent, wat zorgt voor een compleet nieuwe en tegelijkertijd frisse dynamiek in de groep. Hoofdrolspeler André Wolfs reageert: “Voor mij een droom die uitkomt, een hoodrol bij BMT en dan ook nog in deze prachtige musical. Big Fish is een geweldige combinatie van een showmusical en een thema dat iedereen raakt, namelijk de zoektocht van een vader en een zoon om elkaar echt te leren kennen voordat het te laat is. Dat verhaal raakt mij persoonlijk ook heel erg.”

Ook producent en voorzitter van BMT Producties Alexandra Peperkamp is trots om weer de planken op te gaan met wederom een mooi stuk. “Ik vind het heerlijk om met deze familiemusical te beginnen. Het is zo fantasierijk. We kunnen echt weer uitpakken.”

In oktober en november 2024 zal de productie Big Fish te zien zijn in verschillende theaters in het zuiden van Nederland. Hier wil jij toch bijzijn?