Musicalnieuws
Synopsis

In het M-Lab worden nieuwe voorstellingen uitgeprobeerd. Wie naar het M-Lab komt, zit bovenop de ontwikkeling, ziet het nieuwe repertoire als eerste. Maar M-Lab produceert ook bijzondere, bestaande voorstellingen van hoog artistiek niveau, die moeilijk…
Start > Producties > 2007 > Oorspronkelijk > M-Lab
Over...

 
producent:
M-Lab
jaar:
2007
duur:
pauze:
Onbekend
genre:
Oorspronkelijk
score:
websites:


M-LabArtikelen
Reportage
28/08/16

Van huur kom je nooit af - RENT terug in Nederland

De succesvolle M-Labversie van RENT van Jonathan Larson gaat op tournee. Op de Uitmarkt spreekt Musicalworld.TV met hoofdrolspelers en regisseur… »
Recensie
13/06/15

Première Dogfight - Het lelijkste meisje van de klas

Theater M-Lab laat een testosteron bom afgaan met Dogfight, een spannende nieuwe musical van Pasek en Paul. Recensie en verslag van de avond en gesprekken… »
Perspresentatie
21/05/15

M-Labs Dogfight - Jongens zijn net honden

Vanaf 11 juni 2015 presenteert M-Lab de musical Dogfight van Benj Pasek en Justin Paul. Gesprekken met acteurs Jeffrey Italiaander»
Recensie
14/02/15

Première Rent in M-Lab - M-Lab te huur

RENT is terug in Nederland. M-Lab brengt op veler verzoek een nieuwe versie die, ondanks de gedateerde problematiek, diepe indruk maakt. Inclusief verslag… »
Reportage
12/01/15

Rent in M-Lab - Huuraanpassing

Musicalworld.TV spreekt met cast en creatives van Rent, de nieuwe voorstelling van M-Lab. Met Maarten Smeele, Li-Tong Hsu,»
Recensie
22/12/14

De heksen (M-Lab) - In het zweet uws aanschijns

Verslag van de première plus recensie van M-Labs De heksen naar Roald Dahl. Gesprekken met Inge Ipenburg, Joost Kramer en Dook… »
Reportage
11/12/14

De heksen - Heksenketel in M-Lab

Musicalworld.TV woonde een repetitie bij van M-Labs familievoorstelling De heksen naar Roald Dahl. Gesprekken met Inge Ipenburg, Joost… »
Reportage
25/11/14

Voor je ‘t weet…is je quarterlife crisis weer over

Voor je 't weet, een musical van productiehuis De Brug, komt met vier voorstellingen naar M-Lab. Beelden van een repetitie en gesprekken met acteurs… »
Reportage
31/10/14

The Last 5 Years bij M-Lab: 5 jaar, 1 musical

Musicalworld.TV is terug met een premièreverslag van The Last 5 Years in M-Lab. Gesprekken met William Spaaij, Michelle van de Ven»
Reportage
06/10/14

The Last 5 Years bij M-Lab: Beproefde proef

Vrij plotseling staat Jason Robert Browns The Last 5 Years in M-Lab. Gesprekken met William Spaaij, Michelle van de Ven en regisseur… »
Reportage
15/06/14

Primeur: Sneak preview Smile van M-Lab

Voorjaar 2015 presenteren M-Lab en Cook A Dream de stomme musical Smile, naar Charles Chaplins Modern Times. Gesprek met de… »
Reportage
17/04/14

Musicalworld Award voor M-Labs Grand Hotel

De Musicalworld Award 2013 voor beste kortlopende productie gaat naar Grand Hotel van M-Lab. De baas van Musicalworld reikt de award uit aan de cast. Met… »
Reportage
14/04/14

Het grote geluk van M-Lab: Volgend jaar lach je erom

Eind april gaat de nieuwe productie van M-Lab Het Grote Geluk in première. Musicalworld.TV bezocht een repetitie en sprak met onder meer… »
Reportage
10/12/13

Een wintersprookje revisited: De winter is terug in M-Lab

Vanaf 18 december 2013 gaat in M-Lab de musical Een Wintersprookje in reprise. Musicalworld.TV was aanwezig bij een doorloop en sprak met cast en… »
Recensie
07/10/13

Het Circus van de Roem

“Mensen zijn het ultieme spektakel” roept M-Lab over Circus. Maar dan moeten die mensen je wel interesseren. »
Perspresentatie
04/09/13

Circus van M-Lab: Camera loopt!

Musicalworld.TV sprak met cast en regisseur van Circus, de nieuwe musical van M-Lab. Gesprekken met David Lucieer (Dokter… »
Perspresentatie
20/03/13

M-Lab presenteert Otis: Jaloezie op muziek

Op 10 april 2013 presenteert M-Lab de musical Otis, naar Shakespeares Othello. Video van Musicalworld.TV met gesprekken met Céline… »
Reportage
27/01/13

Spring Awakening in Concert: weer even lente

Nog één avond komt de cast van Spring Awakening weer in M-Lab bijeen voor een concertante uitvoering van de bekroonde musical. Gesprekken… »
Recensie
21/12/12

Onweerstaanbaar Wintersprookje in M-Lab

Shakespeare, verrukkelijke muziek, een cast om te zoenen en een heleboel melige lol. M-Lab’s Wintersprookje is een kerstsurprise van jewelste. Geschikt… »
Perspresentatie
03/12/12

NIEUW: M-Labs Een Wintersprookje - Winter in M-Lab

Musicalworld.TV presenteert interviews en beelden van M-Labs Een wintersprookje, vanaf 21 december in M-Lab in Amsterdam. Gesprekken met… »
Recensie
01/11/12

Kiss me Kate: Cole Porter op zijn scherpst

Een gewaagde bewerking van Kiss me Kate ging op donderdag 1 november in première in het M-Lab. Musicalworld bezocht de show en was blij met het resultaat. »
Perspresentatie
11/10/12

Kiss Me Kate: macht, relaties en Shakespeare.

Op een zonovergoten donderdagochtend bezocht Musicalworld het M-Lab voor een introductie over het drieluik rondom Shakespeare en in het bijzonder Kiss… »
Recensie
15/06/12

Ja Zanna, nee Zanna, hoZanna

M-lab bevestigt natuurlijk het stereotype door een homo-musical te plannen tijdens het EK Voetbal. Maar juist stereotypen en oordelen spelen een belangrijke… »
Reportage
14/05/12

M-Labs Zanna: komende sportzomer kleurt roze

Tussen 12 en 25 juni speelt in M-Lab Amsterdam de gay musical Ja Zanna Nee Zanna, naar Zanna Don't. Video-impressie van de allereerste repetitie… »
Recensie
23/03/12

Iemand bang voor Woody Allen?

'Who's afraid of Woody Allen' is de nieuwste M-lab voorstelling, die voornamelijk gebaseerd is op Hannah and her Sisters. »
Reportage
06/03/12

M-Labs Woody Allen: Janna and Her Sisters

Vanaf 21 maart speelt in M-Lab Amsterdam de muziektheater voorstelling Who's Afraid of Woody Allen? Gefilmde impressie van Musicalworld.TV»
Recensie
10/02/12

Trossen los voor de boot en het meisje

‘De boot en het meisje’ is na ‘Stationsstraat 169 Huis’ de tweede eigen productie waarmee het M-lab on tour gaat. Het verhaal is door schrijver… »
Perspresentatie
19/01/12

Een behouden vaart?

Woensdag start 'De boot en het Meisje'. Musicalworld was bij de perspresentatie, en sprak met Sander van Amsterdam en Casper Gimbrère. »
Recensie
17/12/11

De Winnaar…de lijnen zijn gesloten….

De Winnaar brengt een frisse wind in het M-Lab in Amsterdam Noord. Een nieuwe artistiek leider. Een oorspronkelijke Nederlandse musical. Jamai.… »
Perspresentatie
29/11/11

Jamai Loman in De Winnaar: win-winsituatie

Vanaf 17 december 2011 speelt Jamai Loman de titelrol in De Winnaar van M-Lab Amsterdam. Gefilmd verslag van musicalworld.tv met gesprekken… »
Recensie
29/06/11

Gesluierd engeltje in bang Amsterdam

De Engel van Amsterdam is typisch jaren 70. Maar ook helemaal van nu. Musicalworld bezocht de laatste (M-Lab-)première van dit theaterseizoen.… »
Reportage
23/06/11

M-Lab: De bengels van Amsterdam

M-Labs festival 50 jaar musical in Nederland is nu beland in de jaren zeventig. Thomas van Luyn bewerkte en regisseerde De engel van Amsterdam.… »
Recensie
12/06/11

Brave Broadway in de Polder

In het kader van het Festival over 50 jaar Nederlandse musical presenteert M-Lab een ode aan de musicals van Jos Brink, Frank Sanders en Henk Bokkinga. »
Interview
23/05/11

Paul van Ewijk over Broadway in de Polder

Paul van Ewijk regisseert Broadway in de Polder, welke hij samenstelde uit de Jos Brink en Frank Sanders musicals. Wij spraken met hem. »
Recensie
18/05/11

Maria! De verwarring van een diva

Met de première van Maria! Is het festival 50 jaar Musical in Nederland op smaakvolle wijze geopend. »
Perspresentatie
17/05/11

M-lab’s 50 jaar Musical in Nederland – Deel 2

Het tweede deel van de presentatie van het M-Lab festival. Vanaf de jaren 80, Broadway in de polder, Cyrano en The Wild Party, inclusief interview met… »
Perspresentatie
17/05/11

M-lab’s 50 jaar Musical in Nederland – Deel 1

Het eerste deel van de presentatie van het M-Lab festival. Maria en De engel van Amsterdam: de prehistorie tot en met de jaren zeventig, inclusief interview… »
Recensie
07/02/11

Stationsstraat 169huis: Swingend Kamertjes Verhuren

M-Lab stuurt met trots haar eerste oorspronkelijke musical op tournee door Nederland. Musicalworld was aanwezig bij de première van Stationsstraat… »
Recensie
11/12/10

Krabat: familiemusical voor gevorderden

Met Krabat brengt M-lab zijn derde kersttitel Als vanouds een familieproductie, al is de doelgroep toch wat ouder dan voor de voorgaande twee Inclusief… »
Perspresentatie
05/11/10

De harem van M-Lab

De volgende musicalshowcase van M-Lab is Harem van Joost Laterveer. MusicalWorld.TV heeft een gesprek met schrijver, regisseur en… »
Reportage
13/10/10

De Boot en het Meisje verrassende M-lab productie

De eerste nieuwe productie die het M-lab dit seizoen brengt is De boot en het meisje. De eerste doorloop van deze voorstelling ziet er al verrassend goed… »
Recensie
08/06/10

Zondag in het park met Alex en Elise

Vanavond ging de afsluiter van het Sondheimfestival in première in het M-Lab in Amsterdam. Haal de TomTom-metjes maar weer uit de kast: deze Sunday in… »
Reportage
28/05/10

A Funny Thing happened in M-Lab

Een hilarische hoorspelkern zet de tanden in Sondheim’s “A Funny Thing Happened On The Way To The Forum”. Een onweerstaanbare avond plezier! »
Perspresentatie
21/05/10

Musicaljongens in het park

Het Sondheim 80 Festival in M-Lab wordt afgesloten met de uitvoering van Stephen Sondheims Sunday in the park with George.Een impressie, met een… »
Recensie
10/05/10

Sondheim op z’n best

Vier Nederlandse musicaltoppers brengen een fraaie selectie uit het werk van Stephen Sondheim;. Sondheim in Songs is genieten voor bijna iedereen. »
Special
06/05/10

Sondheim: Een beetje anders ...maar wel lekker

Musicalworld was bij de “sneak-preview” van Sondheim in Songs waarmee het M-Lab aanstaande zaterdag het festivalseizoen ter ere van de 80-jarige verjaardag… »
Reportage
12/12/09

Indië aan het IJ: M-Labs Geheime Tuin

De eerste nieuwe musical van het M-Labseizoen 2009-2010 is een feit: De Geheime Tuin beleefde op 12 december 2009 haar première. Inclusief gefilmde… »
Reportage
20/11/09

Geheimen in de tuin van M-Lab

Vanaf 12 december 2009 speelt M-Labs familievoorstelling De geheime tuin.De repetities zijn nog maar net begonnen, maar nu was er al een… »
Reportage
09/04/09

Een moedercomplex-competitie.

Wederom heeft M-lab een prachtige bewerking van een bestaand stuk in huis. "No way to treat a lady" is een heerlijke comedy met een grimmig randje. Inclusief… »
Reportage
20/03/09

Hoe vrouwvriendelijk is Musicalworld?

Op 9 april 2009 opent de komische thrillermusical No Way To Treat A Lady in M-Lab Amsterdam. Repetitiebeelden en interviews van MusicalWorld.TV. »
Reportage
20/02/09

Haalt M-Lab de deadline?

MusicalWorld.TV presenteert exclusieve repetitiebeelden van De deadline, de nieuwe musical van M-Lab, te zien van 11 tot en met 14 maart… »
Recensie
13/12/08

Gebroeders Leeuwenhart: dit is het grootste avontuur

M-Lab flikt 't weer. De Gebroeders Leeuwenhart is de theaterbestemming tijdens de kerstvakantie. Inclusief reportage van MusicalWorld.TV. »
Reportage
21/11/08

De gebroeders Leeuwenhart: MWTV’s sterke verhalen

MusicalWorld.TV's gefilmde reportage van een doorloop van M-Labs reprise van De gebroeders Leeuwenhart die zaterdag 13 december in première… »
Recensie
04/09/08

Een broeierig feestje

De figuurlijke hitte wordt zinderend tijdens The Wild Party, een fenomenale voorstelling waarbij je niet weet waar je kijken moet. Inclusief een… »
Musicalreport
19/06/08

Joe, de hemel kan wachten

Van overdonderend groot met enorme decors naar intiem klein met minimalistiche aankleding. Dat is het proces wat Joe nu heeft doormaakt. »
Reportage
30/05/08

Joe - een inspirerende doorloop

Op 30 mei mocht een aantal media een doorloop bijwonen van de M-Lab-productie Joe - De hemel kan wachten. Een Musicalworld-verslag en videoreportage. »
Musicalreport
03/05/08

Met Impact opnieuw meesterlijke voorstelling in M-Lab.

M-Lab heeft met een aantal eerdere producties zijn waarde al bewezen, maar "Impact" geeft wederom aan hoe blij me mogen zijn met deze kweekvijver. »
Interview
25/04/08

De impact van Impact

Op 1 mei is de eerste voorstelling van Impact, een gospelmusical, te zien in het M-lab. De hoogste tijd voor een interview. »
Musicalreport
26/03/08

De 5e van M-Lab: 169 Huis

169 Huis wordt gepresenteerd als Popsical. De naam suggereert dat ons iets aparts wordt voorgeschoteld , maar erg afwijkend is het resultaat niet geworden. »
Recensie
23/12/07

Op avontuur met De Gebroeders Leeuwenhart

Met ‘De Gebroeders Leeuwenhart’ sluit het M-lab 2007 af met een vertederende familiemusical, gebaseerd op het boek van Astrid Lindgren (‘Pippi Langkous’). »
Musicalreport
28/11/07

Een perfecte voorstelling?

"Zelfs een God is niet perfect." Het is een citaat uit "Ganesha, een perfect God", van godheid Ganesha zelf. Ook deze voorstelling is niet perfect, maar… »
Musicalreport
31/10/07

De Vliegende Hollander laat van zich horen

Na de openingsvoorstelling "Into the Woods", die al goed vorm had gekregen, is er nu een workshop-voorstelling te zien van een show die nog echt in de… »