Musicalnieuws
Synopsis

De Producers vertelt het verhaal van de aan lager wal geraakte Broadway producer Max Bialystock die probeert te overleven door cheques te cashen van oude bejaarde dametjes in ruil voor ‘verleende diensten’. Zijn nieuwste musical Funny Boy, een muzikale…
Start > Producties > 2011 > Komedie > Producers, De
Over...

 
producent:
Mark Vijn Theaterprodukties (NL) / Musical van Vlaanderen/Eén (B)
jaar:
2011
duur:
180 minuten
pauze:
Ja
genre:
Komedie
score:
websites:


Producers, DeSynopsis
De Producers vertelt het verhaal van de aan lager wal geraakte Broadway producer Max Bialystock die probeert te overleven door cheques te cashen van oude bejaarde dametjes in ruil voor ‘verleende diensten’. Zijn nieuwste musical Funny Boy, een muzikale versie van Hamlet, is echter zo’n flop dat de show al op ‘opening night’ van de planken wordt gehaald. Samen met zijn sullige boekhouder Leo Bloom komt Max erachter dat deze enorme flop wel het nodige geld heeft opgeleverd.

Samen bedenken ze het plan om dan maar ‘de slechtste musical aller tijden’ te maken en er samen voor te zorgen dat de miljoenen binnenstromen. Ze gaan op zoek naar het slechtste script ooit en vinden dat in Greenwich Village bij Franz Liebkind een ‘ex’-nazi, die zelfs zijn duiven heeft geïndoctrineerd met zijn symphathieen. Als regisseur wordt Roger DeBris aangetrokken : een flamboyante travestiet met zijn al even flamboyante assistent Carmen Ghia. Als persoonlijk assistente/telefoniste/receptioniste van de firma Bialystock & Bloom tenslotte wordt de Zweedse langbenige blonde Ulla aangenomen.

En na moeizame audities voor de rol van Adolf waarbij uiteindelijk Liebkind de meest ideale kandidaat blijkt te zijn is het al snel tijd voor de premiere. En blijken de recensies voor hun “Springtime For Hitler & A New Neo Nazi Musical” lovend en de show wordt een grote hit op Broadway, en daar hadden ze nou net niet op gerekend.