musical
Synopsis

Frida en Sjoerd zijn een eenden-echtpaar als ieder ander. Net als iedere lente is het tijd voor de onvermijdelijke leg. Frida heeft ditmaal twee eieren in haar nest: een normaal ei en een niet zo normaal en enorm ei. En uit dit niet zo normale ei komt…
Start > Producties > 2006 > Familie > Honk!
Over...

 
producent:
3 and a Crowd BV
jaar:
2006
duur:
150 minuten
pauze:
Ja
genre:
Familie
score:
websites:


Honk!Synopsis
Frida en Sjoerd zijn een eenden-echtpaar als ieder ander. Net als iedere lente is het tijd voor de onvermijdelijke leg. Frida heeft ditmaal twee eieren in haar nest: een normaal ei en een niet zo normaal en enorm ei. En uit dit niet zo normale ei komt een jongetje dat anders is dan alle anderen. Frida sluit dit wonderlijke kuiken meteen in haar hart maar van alle anderen krijgt hij al snel de naam 'Lelijk'. Vanaf zijn in eerste stappen in de grote wereld wordt Lelijk gepest met zijn uiterlijk.
Hij snapt er zelf weinig van maar hij wordt door iedereen om hem heen gezien als de vreemde eend in de bijt. Iedereen in de sloot zegt 'kwak' terwijl Lelijk enkel een oorverdovend 'hooooooooonk' weet te produceren. De kat vindt de uit de kluiten gewassen Lelijk wel bijzonder interessant. Maar de interesse van de hongerige kat gaat meer uit naar een volle maag dan een eeuwig durende vriendschap. Eenmaal op de vlucht voor de Kat raakt Lelijk verdwaald. Zomer, herfst en winter zwerft Lelijk rond, op zoek naar zijn moeder. Op zijn tocht ontmoet hij de meest wonderlijke dieren: de ganzen Stip en Grijsneus, Hansje de Hen en Queenie de Poes, een Brulkikker en Penny... een prachtige Zwaan. Door zijn reis leert Lelijk steeds meer over zichzelf en over wat schoonheid nou echt is. En hoezeer Lelijk ook verandert, op zijn reis blijft een ding hetzelfde: zijn karakteristieke HOOOOOONK!