musical
Synopsis

Seth Gaaikema, Dirk Brossé en Frank Van Laecke creëerden een ware spektakelmusical geïnspireerd door één van de spannendste avonturen die Hergé (pseudoniem van Georges Remi, 1907-1983) ooit voor zijn held Kuifje tekende: het dubbelalbum De 7 Kristallen…
Start > Producties > 2007 > Oorspronkelijk > Kuifje - De Zonnetempel
Over...

 
producent:
Musical Dreams
jaar:
2007
duur:
165 minuten
pauze:
Ja
genre:
Oorspronkelijk
score:
websites:


Kuifje - De Zonnetempel

De musical


Synopsis
Seth Gaaikema, Dirk Brossé en Frank Van Laecke creëerden een ware spektakelmusical geïnspireerd door één van de spannendste avonturen die Hergé (pseudoniem van Georges Remi, 1907-1983) ooit voor zijn held Kuifje tekende: het dubbelalbum De 7 Kristallen Bollen en De Zonnetempel. Het resultaat is een bijzondere productie die u zal verrassen met haar stijlvolle design, prachtige live muziek en spectaculaire theatereffecten. Alle bekende personages komen in de musical voorbij: naast Kuifje (Jelle Cleymans) natuurlijk zijn hond Bobbie, Kapitein Haddock (Henk Poort), Professor Zonnebloem, Jansen (Dick Cohen) en Janssen (Walter Baele), en Bianca Castafiore (Miranda van Kralingen). Die laatste krijgt overigens eindelijk de gelegenheid haar Air des Bijoux met een heuse dirigent én live orkest in een vol theater te vertolken, dus neem uw oordopjes mee!

In België kwamen al meer dan 250.000 mensen kijken naar Kuifje - De Zonnetempel. Nu is de rest van de wereld aan de beurt, want de wereldberoemde reporter heeft voor zijn musicalversie grootse plannen: hij wil een wereldreis maken en met zijn spektakelmusical theaters bezoeken in vele landen. Maar hij begint in het nieuwe Luxor Theater. Hier geeft hij, precies op de honderdste verjaardag van zijn geestelijke vader Hergé, op 22 mei 2007, het startschot van zijn internationale tournee.