acteur
Biografie

Na de Academie voor Lichte Muziek in Hilversum werd Brigitte Nijman aangenomen als leadzangeres bij de theatergroep Jeans en sindsdien is ze onafgebroken te zien in het theater. Daarnaast treedt ze ook regelmatig samen op met Cor Bakker. De mooiere liedjes…
Start > Acteurs > Brigitte Nijman
Over...

Woonplaats:
Amsterdam
Website:


Brigitte NijmanNIEUWS
01/08/12

Brigitte Nijman’s Mooiste dag

"De mooiste dag" is de titel van de eerste single van zangeres en musicalster Brigitte Nijman. »
25/09/09

Brigitte Nijman keert terug na heftige periode

Brigitte Nijman is vastbesloten terug te keren in showbizzland. De muical actrice maakte een heftige periode mee, waarin haar familie werd getroffen door medische drama's. »
09/03/09

Humoristische thrillermusical in M-Lab

In het Amsterdamse theater M-Lab starten vandaag de repetities voor de humoristische thrillermusical No Way To Treat A Lady. »
18/12/07

Ook Brigitte Nijman stemproblemen

Na Evita en Billie Holliday is ook Brigitte Nijman geveld door zware stemproblemen. Ze is geadviseerd om minstens 1 week absolute stemrust te houden. Ben Cramer neemt tijdelijk voor haar waar in de voorstelling 'Musicals to the Max' van Opus One. »
06/10/06

Sylvia Millecam de Musical

Acteur Sjoerd Pleijsier is op dit moment druk bezig met het schrijven van een musical over het leven van Sylvia Millecam. De musical staat gepland om in 2008 in de Nederlandse theaters te verschijnen. Over casting is verder nog niks bekend, maar er gaan wel geruchten dat Katja Schuurman of Brigitte Nijman de rol van Sylvia zullen gaan spelen. Millecam overleed in 2001 op 45-jarige leeftijd aan borstkanker. In de voorstelling zullen drie mannen terug gaan kijken op haar leven.

»


Productielijst


Artikelen
Recensie
19/10/05

who the hell is Pietje Bell

Waar in veel musicals met kinderen in de titelrol de sterren toch vaak de andere spelers zijn is Pietje Bell een uitzondering. Pietje, de ondeugd zelve,… »
Perspresentatie
08/08/05

Pietje Bell

Een nieuw theater-seizoen, nieuwe producties en dus ook veel nieuws op Musicalworld. 8 Augustus vond in Amsterdam de eerste repetitiedag van Pietje Bell… »
Perspresentatie
25/04/05

Pietje Bell, een fenomeen

De productie staat nog volop in de steigers. Componist Ruud Bos, onlosmakelijk verbonden met het briljante thema van de televisieserie De fabriek, heeft… »
Recensie
24/04/05

Hamelen in de Reprise

Schijnbaar kan Nederland maar niet genoeg krijgen van de avonturen van Bertram Bierenbroodspot, Liedwientje Walg en alle andere Hamelaars. »


FOTO'S

musical

Musicalnieuws

musicalAWARDS