acteur
Biografie

Céline volgde tijdens haar VWO-opleiding de vooropleiding Muziektheater en brak haar studie rechten aan de Universiteit Leiden af om workshops te gaan volgen bij Frank Sanders, Mara Otten en Jonna Coolen. Ook kreeg zij zangles van James Hutchinson. pijl lees meer
Start > Acteurs > Céline  Purcell
Over...

 
Geb.datum:
14-03-1980
Woonplaats:
Amsterdam
Website:


Céline  PurcellNIEUWS
30/07/13

Otis met gebarentolk

'Otis of Othello, de musical' heeft een Parade-primeur. Het is de eerste musical op dit festival die gebruik gaat maken van een gebarentolk. »
15/02/13

Celine Purcell in musical Otis

M-Lab maakt vandaag bekend dat de vrouwelijke hoofdrol in de nieuwe M-Lab Productie Otis wordt gespeeld door Celine Purcell in plaats van Brigitte Heitzer. Haar huidige voorstelling Dial M for Murder van Het Thriller Theater blijkt toch niet te combineren met het repetitieproces van Otis. »
24/01/13

Céline Purcell voor eventjes in ‘Aspects of Love’

De rol van Giullietta, in Aspects of Love, wordt vanavond gespeeld door Céline Purcell. »
21/05/12

Ladies night bij Wicked

Op vrijdag 1 juni vindt de lancering van een reeks zogenaamde Wicked Ladies Nights plaats in het Circustheater in Den Haag, in aanwezigheid van Wicked-castleden Willemijn Verkaik, Céline Purcell en bekende Nederlandse vrouwen. »
19/09/11

Céline Purcell alternate Glinda

Céline Purcell wordt de alternate van Chantal Janzen voor de rol van Glinda in de hitmusical Wicked en zal dus geregeld te zien zijn in deze rol. »


Productielijst


Artikelen
Reportage
04/11/13

Purper Ladies: Purper is het nieuwe zwart

Céline Purcell en Anouk van Nes staan in Purper Ladies, de nieuwe vrouwenversie van de aloude theatergroep. Musicalworld.TV's… »
Perspresentatie
20/03/13

M-Lab presenteert Otis: Jaloezie op muziek

Op 10 april 2013 presenteert M-Lab de musical Otis, naar Shakespeares Othello. Video van Musicalworld.TV met gesprekken met <b>Céline… »
Reportage
23/02/12

Wicked: New Kid in Town

Musicalworld.TV's verslag van de alternatepremière van Céline Purcell als Glinda in de musical Wicked. Gesprekken met Celine, maar… »
Recensie
05/10/09

“Geknipt om te leren”: over leren en ....houden van

Zij leert te houden van leren. Hij leert te houden van. En wij lachen om hun leerproces, maar zouden nog meer van ze mogen gaan houden. »


FOTO'S

musical

musical

musicalAWARDS
Johnny Kraaykamp Musical Awards
2004 Nashuatec Musical Award voor Aanstormend Talent
John Kraaykamp Musical Awards
2007 Beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical