acteur
Biografie

Dick Cohen studeerde aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam en aan de Nel Roos Balletacademie. Hij begon zijn loopbaan bij Cabaret Boemerang (samen opgericht met Albert Verlinde) en toerde hiermee vier jaar langs de Nederlandse theaters
pijl lees meer
Start > Acteurs > Dick  Cohen
Over...

 
Geb.datum:
03-10-1960
Woonplaats:
Amsterdam
Website:


Dick  CohenNIEUWS
19/08/11

Liedjes Jules de Corte in Wij Nederlanders

Dit theaterseizoen komt een nieuwe Nederlandse voorstelling op de planken 'Wij Nederlanders' is een ode aan componist, tekstschrijver en pianist Jules de Corte. »
18/06/07

Kuifje verhuist naar Oostende

Met een daverend slotapplaus bij de laatste voorstelling heeft Rotterdam afscheid genomen van Kuifje. »
13/11/06

Cast Kuifje en de Zonnetempel bekend gemaakt

Rotterdam- Vandaag werd de cast bekend gemaakt van de Vlaams/Nederlandse productie van de musical ‘Kuifje en de Zonnetempel’. Deze musical gaat op 22 mei 2007 in het Nieuwe Luxor in Rotterdam in premiere en zal daar een maand te zien zijn. De hoofdrol van Kuifje zal gespeeld worden door Jelle Cleymans. Henk Poort kruipt wederom in de huid van Kapitein Haddock. Miranda van Kralingen zal de rol van Bianca Castafiore spelen en Jansen en Janssen zullen gespeeld worden door respectievelijk Dick Cohen en Walter Baele. Richard Spijkers gaat de rol van de Grote Inca spelen. Later vanavond een uitgebreid verslag van de perspresentatie van vandaag.

»


Productielijst


Artikelen
Reportage
15/10/17

Gelaarsde Kat ontvangt Musicalworld Award

VIDEO. Tijdens de feestelijke start van 'De Gelaarsde Kat' in het Luxor Theater in Rotterdam ontving de cast de <b>Musicalworld Award voor… »
Recensie
02/10/16

De Gelaarsde Kat: beste eigen Eftelingproductie ooit

De moraal van het sprookje (iets als: liegen mag, als je het goed bedoelt) mag dan dubieus zijn, met een prachtvoorstelling als De Gelaarsde Kat»
Reportage
18/01/09

MusicalWorld meets Musicalworld

De officiële Musicalworldmeeting vond deze keer op zondag 18 januari plaats in Rotterdam tijdens een voorstelling van Cabaret van De Graaf & Cornelissen.… »
Reportage
11/05/07

Voorproefje Kuifje erg indrukwekkend

De repetities voor Kuifje in Oostende zijn bijna ten einde. Musicalworld kreeg de gelegenheid alvast enkele scenes te zien en was zeer onder de indruk.… »


FOTO'S

musical

musical

musicalAWARDS
Johnny Kraaykamp Musical Awards
2000 Beste Mannelijke Bijrol
 
John Kraaykamp Musical Awards
2002 Beste Mannelijke Bijrol (nominatie)
Johnny Kraaykamp Musical Awards
2005 Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical Productie (nominatie)
Musicalworld Awards
2010 (nominatie)