acteur
Biografie

Joost de Jong volgde maatschappelijk werk & dienstverlening aan de Hogeschool Eindhoven. Daarna besloot hij toch de theaterkant op te gaan en ging vervolgens jazztheater- en showmusical aan de Theaterschool in Amsterdam studeren. Aansluitend volgde hij…
Start > Acteurs > Joost de Jong
Over...

 
Geb.datum:
27-05-1975
Woonplaats:
Amsterdam
Website:


Joost de JongNIEUWS
23/05/11

Stichting NoNonsense viert jubileum

In juni bestaat de Stichting NoNonsense uit Rijen 5 jaar. Het jubileum wordt gevierd met een nieuwe uitdaging voor de Stichting: een dinnershow. »
25/05/10

Joost de Jong opent musicalopleiding op St. Maarten

Volgens RTL Boulevard gaat musicalacteur Joost de Jong samen met zijn vriend DJ Jansen binnenkort emigeren naar St. Maarten om daar een musicalopleiding op te gaan zetten. »
10/03/08

Nieuwe Provoke musical 2 B Heard in premiere

Op 15 maart gaat de nieuwe Provoke show 2 B Heard in première in het Griffioen Theater in Amstelveen. Provoke is de theatergroep onder leiding van theaterprofessionals Joost de Jong en DJ Jansen. »
19/09/07

Musicalsterren geven jeugd workschops

Musicalsterren Joost de Jong en DJ Jansen gaan in oktober starten met een serie musicalworkshops voor jongeren van 12 t/m 23 jaar. »
20/06/07

Theatergroep Provoke brengt 2 B Heard

2 B Heard is de naam van de nieuwe productie van Provoke; de theatergroep onder leiding van theaterprofessionals Joost de Jong en DJ Jansen. »


Productielijst


Artikelen
Recensie
18/01/07

Dreamin’ in the park with Alice

Een nieuw of vernieuwd theater is natuurlijk op zichzelf al een feest. Voor het Parktheater in Eindhoven, de voormalige stadsschouwburg, was dit heugelijke… »
Musicalreport
04/05/05

Saturday Night Fever

Al vanaf de 1e minuut is het moeilijk om stil in je stoel te blijven zitten. De bekende nummers van de Bee Gees als "staying allive", "nightfever", "if… »
Interview
03/04/04

Joost de Jong, Mariska van Kolck en Maaike Widdershoven

<b>De groep solisten bestaat uit klassiek geschoolde stemmen (Danny, Mariska, Maaike) en modern geschoolde stemmen (Joost, Nurlaila en eigenlijk ook Mariska).… »


FOTO'S

musical

musical

musicalAWARDS
 
John Kraaykamp Musical Awards
2002 Beste Mannelijke Hoofdrol (nominatie)