acteur
Biografie

Sophia Wezer voltooide de HBO Docent-dans en Show-musical opleiding aan de hoofdstedelijke Stichting Amsterdamse Ballet Akademie. Naast haar opleiding zong en danste ze reeds in een groot aantal evenementen en TV shows. Met de groep Shift behaalde Sophia…
Start > Acteurs > Sophia Wezer
Over...

 
Geb.datum:
1-11-1972
Website:


Sophia WezerNIEUWS
01/05/15

Sophia Wezer als Billie Holiday

In de nieuwe musical Addicted To Blues kruipt Sophia Wezer in de huid van Billie Holiday, één van de invloedrijkste jazz-zangeressen aller tijden »
31/05/11

Sophia Wezer in Palazzo

Palazzo, de combinatie van theater en sfeervol dineren op sterrenniveau heeft aangekondigd dat Sophia Wezer toetreedt tot de internationale cast van Palazzo Amsterdam. Van 20 oktober a.s. tot en met 28 februari 2012 zal ze in de nostalgische tent van Palazzo op het Arenapark in Amsterdam te zien zijn. »
18/12/09

Mandela week in Rotterdam groots gevierd

Bos Theaterproducties, het nieuwe Luxor Theater, de 46664 campagne van de Nelson Mandela Foundation, het Medical Knowledge Institute (MKI), de Zuid-Afrikaanse Ambassade en Sandton Hotels organiseren van maandag 8 februari tot en met zondag 14 februari de Mandela Week in Rotterdam. »
29/06/08

Sophia Wezer nieuwe Kala

Sophia Wezer is aangenomen voor de musical Tarzan. »
29/06/07

Sophia Wezer neemt rol Sadista over van Marjolein Touw

Vanaf 30 juni speelt Sophia Wezer de rol van Sadista, Boze Heks van het Westen in de swingende feelgood musical The Wiz van Joop van den Ende Theaterproducties. »


Productielijst


Artikelen
Recensie
24/10/09

Amandla Kenneth Herdigein

Kenneth Herdigein is de perfecte keuze voor het spelen van Nelson Mandela in de musical Amandla! Mandela. Een theaterstuk met prachtig spel, maar waarin… »
Perspresentatie
10/08/09

Amandla!  Mandela: een kennismaking

De volledige cast van Amandla! Mandela is bij elkaar; het repetitieproces kan beginnen. Een verslag van de presentatie en gesprekken met de cast. »
Fotoverslag
11/08/06

Make way for the Wiz

Met de première van the Wiz op 9 september lijkt Joop van den Ende Theaterproducties een nieuwe en moderne tijd in te gaan. De tijd van de Ipods en Segways… »
Interview
09/01/06

Hey Big Spender

Op 30 Oktober 2005 is de musical 'Sweet Charity' in Gouda in première gegaan. Deze nieuwe Nederlandse versie wordt geproduceerd door Mark Vijn Theaterproducties… »


FOTO'S

musical

musicalAWARDS
Johnny Kraaykamp Musical Awards
2000 Aanstormend Vrouwelijk Talent
 
John Kraaykamp Musical Awards
2006 Beste Vrouwelijke Bijrol in een Grote Musical Productie (nominatie)
Johnny Kraaykamp Musical Awards
2006 Beste Vrouwelijke Bijrol (nominatie)
John Kraaykamp Musical Awards
2010 Beste Vrouwelijke Hoofdrol Grote Musical (nominatie)