musical
Biografie

Wim studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Gent en behaalde in 1990 zijn einddiploma aan de afdeling Toneel. Hij volgde sinds 1996 intensief privé zangles bij o.a. Jacqueline van Quaille en Euridicé de Boel. Hij richtte in 1993 samen met Dries…
Start > Acteurs > Wim Van den Driessche
Over...Wim Van den DriesscheNIEUWS
03/10/12

Repetities Kiss me Kate gestart

Gisteren zijn de repetities gestart van de musical Kiss me Kate. Deze musical van Cole Porter is van 31 oktober tot en met 12 november exclusief te zien in Theater M-Lab. »
06/04/11

René van Kooten en Wim Van Den Driessche ook in Next to Normal

Naast Simone Kleinsma en Freek Bartels zullen René van Kooten en Wim Van Den Driessche een hoofdrol gaan spelen in de musical Next to Normal. Deze kleinschalige reizende productie gaat op 16 januari 2012 in DeLaMar Theater Amsterdam in première. »
27/01/10

Frollo in Notre Dame de Paris eindelijk bekend.

De cast van Notre Dame de Paris miste nog één naam; de acteur die Frollo zou gaan spelen. Inmiddels is ook die naam bekend: het wordt Wim van den Driessche. »
05/11/09

Wim van den Driessche in nieuwe Anubis theatershow

De Vlaamse acteur Wim Van Den Driessche, in Nederland vooral bekend van musicalrollen in o.a. Elisabeth en Les Miserables, zal binnenkort te zien zijn in de nieuwe Het Huis Anubis theatershow ‘De Legende van het Spooktheater’. »
20/01/09

Les Misérables na 18 jaar weer terug in Theater Carré

Woensdagavond 21 januari gaat Les Misérables in Koninklijk Theater Carré in première. Hèt theater waar de musical 18 jaar geleden voor het eerst te zien was »


Productielijst


Artikelen
Recensie
01/11/12

Kiss me Kate: Cole Porter op zijn scherpst

Een gewaagde bewerking van Kiss me Kate ging op donderdag 1 november in première in het M-Lab. Musicalworld bezocht de show en was blij met het resultaat. »
Perspresentatie
11/10/12

Kiss Me Kate: macht, relaties en Shakespeare.

Op een zonovergoten donderdagochtend bezocht Musicalworld het M-Lab voor een introductie over het drieluik rondom Shakespeare en in het bijzonder <b>Kiss… »
Recensie
16/01/12

Première Next To Normal: Kijk eens hoe ik leef

Een manisch depressieve moeder, een vader in vertwijfeling en twee kinderen die het ook niet meer weten. Next to Normal is anders dan een doorsnee… »
Reportage
27/01/11

5 jaar Judas: Well done Judas Good old Judas

Gisteren vierde Judas Theaterproducties haar 5-jarig jubileum met een heus gala vol Vlaamse musicalsterren. Gefilmde reportage van musicalworld.tv. »


FOTO'S

musical

musical

musicalAWARDS
Vlaamse Musicalprijzen
2008 ATV-Prijs voor Bijzondere Prestatie
 
John Kraaykamp Musical Awards
2008 Beste mannelijke hoofdrol in een grote musical (nominatie)
Vlaamse Musicalprijzen
2010 Beste mannelijke bijrol (nominatie)
Musicalworld Awards
2010 (nominatie)