musical
Biografie

Maike volbracht haar kandidatuurjaren aan het Conservatorium van Brussel, afdeling Drama/Musical en studeerde in 2000 af aan het Koninklijk Conservatorium van Gent, afdeling Drama.Al tijdens haar opleiding stond Maike in verschillende producties, zoals…
Start > Acteurs > Boerdam > Maike  Boerdam
Over...

 
Geb.datum:
19-07-1976
Woonplaats:
Sluis
Website:


Maike  BoerdamBiografie
Maike volbracht haar kandidatuurjaren aan het Conservatorium van Brussel, afdeling Drama/Musical en studeerde in 2000 af aan het Koninklijk Conservatorium van Gent, afdeling Drama.Al tijdens haar opleiding stond Maike in verschillende producties, zoals Into the Woods. In 1999 werd ze door Studio 100 gevraagd om de hoofdrol te vertolken in de musical "Assepoester". Daarna speelde ze in Company bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. In 2000 gaf ze gestalte aan "Anna" in de Studio 100-musical Pinokkio. 2001 was voor Maike een goed gevuld jaar: ze speelde "Sally" in de musical "The Hired Man" (KBVV) én ze zette een prachtige "Sarah" neer in "Ben". Bovendien werde ze genomineerd voor de John Kraaijkamp Musicalaward 2001 voor haar rol in "The Hired Man" als "Aanstormend Talent". Vanaf 2002 heeft ze gedurend anderhalf jaar de hoofdrol gespeeld in de musical "Elisabeth" in Essen (D). Hiervoor won Maike de Pall Mall Export Prijs 2002 vvoor haar artistieke verdiensten in het buitenland en haar uniek talent! In 2007 speelt ze de rol van Assepoester in Into The Woods, geproduceerd door het M-lab.

Naast bovengenoemde werkzaamheden zong ze een aantal jaar mee in de VTM Soapband en geeft ze workshops aan de Muziektheaterafdeling van het Conservatorium in Tilburg. Ook op televisie is Maike geen onbekende meer. Zo is al sinds 1999 te zien de kinderreeks Big & Betsy (VTM en TROS), waarin ze gestalt geeft aan de kwajongensachtige Betsy. Ook was Maike te zien in de televisieserie De Wet Volgens Milo (VTM).

Komend seizoen zal zij te zien zijn in Sunset Boulevard en de Vlaamse versie van Evita.Lijst Producties
Maike  Boerdam stond eerder óók in onderstaande producties. Klik voor meer informatie op deze titels van deze productie.