musical
Biografie

Henk Poort is een bariton en heeft een klassieke zangopleiding gevolgd aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij won al vrij vroeg, nog tijdens zijn zangopleiding, het Christina Deutekom Concours. Hij zong bij diverse Europese operahuizen, zoals…
Start > Acteurs > Poort > Henk Poort
Over...

 
Geb.datum:
20-01-1956
Woonplaats:
Amsterdam
Website:


Henk PoortArtikelen
Recensie
26/10/19

De helden van Henk Poort

Henk Poorts tweede solo programma draait om de helden van Henk Poort, en een beetje het held zijn. Een gevarieerde muziekkeuze en verhalen over helden… »
Recensie
21/10/17

‘Henkie-Net-Niet’ overtuigt toch vooral met zijn andere rollen

Henk Poort is een van de grote namen in de theaterwereld. Hij heeft de afgelopen jaren vele rollen gespeeld. Maar bij ‘Een avond met Henk Poort – Ik… »
Recensie
19/12/16

Watskeburt?! – een bizarre, humoristische trip met De jeugd van Tegenwoordig

De kneitergoede nummers, de droge humor en het prachtige poppenspel maken Watskeburt?! – de musical een theaterervaring om niet snel te vergeten.… »
Perspresentatie
24/11/16

Watskeburt, Vieze Fur? De Jeugd van Tegenwoordig als musical

Voor de tweede keer bezoekt Musicalworld.TV de voorbereidingen van Watskeburt de musical naar De Jeugd van Tegenwoordig. We spreken met Jeugd-lid… »
Recensie
08/12/14

Een première met Dorus

Een Avond met Dorus blijkt nogal een lange zit. Dorus wordt levensecht vertolkt door Henk Poort, dat zeker, maar spannend theater wordt het helaas… »
Perspresentatie
02/12/14

Een avond met Dorus - Er valt een traan op mijn matrozenpak

Verslag van de perspresentatie van Een avond met Dorus. Gesprek met Henk Poort, Diederick Ensink en Barbera van der Kaay. »
Recensie
23/12/08

Anatevka: Wonder aller wonderen!

Op de valreep van het jaar dient zich nog een laatste premiere aan. Een premiere die indruk maakt. »
Musicalreport
31/10/07

De Vliegende Hollander laat van zich horen

Na de openingsvoorstelling "Into the Woods", die al goed vorm had gekregen, is er nu een workshop-voorstelling te zien van een show die nog echt in de… »
Recensie
22/05/07

Een schitterende Zonnetempel

Een must voor elke liefhebber van Kuifje en van musical, en zeker voor wie van allebei houdt. Kuifje is een energiek spektakel. Sterk acteerwerk, sterke… »
Reportage
14/02/07

Kuifje, de kinderaudities

Vanaf mei is de musical 'Kuifje en de Zonnetempel' 1 maand lang exclusief in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam te zien. De cast voor deze voorstelling… »
Perspresentatie
14/11/06

Kuifje - De Zonnetempel

Kuifje en de Zonnetempel is waarschijnlijk de meest spectaculaire voorstelling die ooit op de Vlaamse planken stond. Volgend jaar is deze musical, in herbewerking,… »
Recensie
24/09/06

Syb als Rembrandt

Voor velen zal de naam van "de zanger van De Kast" als alternatief hoofrolspeler in de musical Rembrandt als een totale verrassing zijn aangekomen. Maar… »
Recensie
15/07/07

Rembrandt de musical

2006 is het jaar dat Rembrandt van Rijn 400 jaar geleden in Leiden werd geboren. Reden genoeg om het hele jaar op verschillende locaties in Nederland tentoonstellingen… »
Perspresentatie
24/04/06

Terug naar de Gouden Eeuw

2006 moet een bijzonder jaar gaan worden want dan wordt de 400e geboortedag van Rembrandt gevierd. Speciaal hiervoor is in april 2004 stichting 'Rembrandt… »
Musicalreport
30/04/05

Kuifje en de Zonnetempel

De liedjes zijn niet van topkwaliteit, maar het schouwspel is zeker de moeite waard. »