Biografie

Ara Halici studeerde aan de Frank Sanders Academie voor Musicaltheater. Hij kreeg les van o.a. Margot Giselle, Wil van der Meer, Gerleen Balstra en Frank Sanders. Naast de opleiding volgede hij diverse workshops bij Jasperina de Jong, Petra Laseur, Perry…
Start > Acteurs > Halici > Ara Halici
Over...

 
Geb.datum:
16-01-1976
Woonplaats:
Amsterdam
Website:


Ara HaliciNIEUWS
17/09/07

Unieke Fabeltjeskrant wedstrijd op YouTube

Na de golf van activiteiten rond De Fabeltjeskrant: Het uitzenden van alle afleveringen van De Fabeltjeskrant op Z@ppeling, het verschijnen van DVD-boxen, verzamel CD’s, een complete merchandise lijn, voorleesboekjes en de familiemusical die binnenkort in première gaat, begint De Fabeltjeskrant een heuse rage te worden op de populaire website YouTube.com »
02/05/14

Stuck eerste voorstelling Musicalwerkgroep

Met de collagevoorstelling Stuck presenteert De Musicalwerkgroep op 9, 10 en 11 mei 2014 haar eerste voorstelling in de Doelenzaal in Amsterdam. »
25/06/09

Sjakoo de musical stopt dit weekend

Sjakoo de musical stopt helaas eerder dan gepland. De familievoorstelling op het IJ is zaterdag voor het laatst te zien. »
17/11/06

Schrijver Mary Poppins bij première van Honk

Op 26 november 2006 zal in Apeldoorn de nieuwe Nederlandse musical HONK! in premiere gaan, in bijzijn van schrijver Anthony Drewe. Dit heeft producent 3 and a Crowd bekend gemaakt. Anthony Drewe schreef de hitmusical HONK! samen met componist George Stiles. Beiden waren afgelopen donderdag nog aanwezig bij de Broadway premiere van de megamusical Mary Poppins, waarvoor zij de extra nummers schreven.

»
03/01/12

Repetities Gebroeders Leeuwenhart gestart

Maandag 2 januari zijn de repetities gestart voor de Theater Terra productie ‘De Gebroeders Leeuwenhart’ »
22/05/12

Nominaties Vlaamse Musicalprijzen bekend

Lelies heeft de meeste nominaties binnengehaald, namelijk 6. Maar ook Marguerite S en Domino weten met 5 nominaties goed te scoren. »
08/05/06

Nominaties John Kraaijkamp Musicalawards 2006

Vandaag zijn de nominaties voor de John Kraaijkamp Musicalawards 2006 bekend gemaakt In totaal ontvingen 11 musicals één of meer nominaties met als grote kanshebber ‘Jesus Christ Superstar’ met in totaal 8 nominaties! Hiermee is Jesus Christ Superstar de musical met de meeste nominaties voor een John Kraaijkamp Musical Award ooit.
De meeste nominaties tot nu toe waren zeven voor 3 Musketiers en The Sound of Music in 2003 en Mamma Mia! en Merrily We Roll Along in 2004. Op 22 mei zullen de winnaars bekend gemaakt worden. Hier een overzicht van alle genomineerden:

»
14/09/05

Nieuwe theaterproducent brengt najaar 2006 “Honk! - het lelijke eendje”

Je dacht dat je het verhaal al kende?? Dan heb je de ‘met een Laurence Olivier Award voor Beste Nieuwe Musical bekroonde’ productie HONK! nog niet gezien. Vanaf het najaar van 2006 brengt de jonge theaterproducent 3 and a Crowd de Nederlandse versie van HONK! in Nederland en Vlaanderen.

»
16/05/07

Nieuwe namen Shhh…It Happens!

Ara Halici (dit seizoen nog te zien in HONK! en The Last 5 Years), Jim de Groot (nu in The Wiz) en William Spaaij (nu in Grease) versterken de cast van de nieuwe musical Shhh...it Happens! »
30/11/10

Nieuw avontuur voor Dolfje Weerwolfje

Olbe Produkties B.V. en Theater Terra presenteren de nieuwe familiemusical Nieuwe Avonturen met Dolfje Weerwolfje, welke vanaf 8 december 2010 in de Nederlandse theaters te zien is en op 18 december in première zal gaan in Theater De Meervaart te Amsterdam. »
11/08/11

Niet Alex maar Ara in the Wild Party

Ara Halici zal de hoofdrol in The Wild Party overnemen van Alex Klaasen.
»
18/03/06

Meer dan 100.000 kaarten voor Cabaret verkocht

Het gaat goed met de musical ‘Cabaret’ in theater Carre in Amsterdam. Niet alleen kreeg deze productie lovende kritieken in de pers, een maand na de premiere zijn er al meer dan 100.000 kaarten verkocht. Reden voor een feestje en extra kaarten die in de verkoop gaan!

»
13/05/11

M-Lab eert Annie M.G. Schmidt

Mei is Annie M.G. Schmidt maand! Deze maand is het namelijk precies honderd jaar geleden dat onze geliefde schrijfster werd geboren. »
02/02/15

Lelies toch naar Nederland

Het leek even niet te lukken, maar het gebeurt nu toch: Lelies, de bekroonde musical van Judas Theaterproducties, komt in april naar Nederland. »
19/08/05

Joop van den Ende musicals ruim vertegenwoordigd op de Uitmarkt

Joop van den Ende Theaterproducties zal tijdens de Uitmarkt breed vertegenwoordigd zijn. Bij de informatiestand kunnen de musicalfans hun stembanden testen met de brulcontest van The Lion King en swingen in de Stille Disco van Mamma Mia! De stand is geheel ingericht in de stijl van de Berlijnse Kit Kat Klub, vanaf februari decor voor de musicalklassieker Cabaret in Koninklijk Theater Carré.

»
21/04/09

Jeugdzorgkinderen gratis naar musical Sjakoo

Het Nationaal Fonds Kinderhulp en De Fortis Foundation maken mogelijk dat ruim 7000 kinderen uit de jeugdzorg de musical Sjakoo in Amsterdam gratis kunnen bezoeken. »
12/02/10

JZNZ op de huishoudbeurs

Een groot deel van de cast van de musical Ja Zuster, Nee Zuster is donderdag 18 februari te zien tijdens de Huishoudbeurs. »
04/11/15

Gouden Genesiuspenning voor Ara Halici

Tekstpierement heeft besloten de Gouden Genesius Penning 2015 toe te kennen aan musicalacteur Ara Halici. Op maandag 30 november zal Frank Sanders het kleinood uitreiken tijdens een feestelijk programma
in Felix Meritis. »
04/02/12

Een week les van Daphne Flint, Ara Halici of Hein Gerrits

Komende zomer vindt in midden Frankrijk de Musical Boot Camp 2012 plaats. Musicalsterren-wannabe's krijgen een week lang les van ervaren acteurs Ara Halici, Daphne Flint, Eliane Feijen en Hein Gerrits. Halici: "Het loopt al aardig storm, maar er kan nog meer bij." »
06/04/12

Castingnieuws ‘Dik Trom’

Op de website van het Zaantheater is een deel van de cast van de Dik Trom musical te lezen.
»
14/02/07

Cast van de Fabeltjeskrant bekend

De grote naam in de cast van de Fabeltjeskrant is Ara Halici, die in de musical een mensenfiguur zal vertolken die in het Dierenbos belandt. Spelers die wel een Fabeltjeskrant-dierenrol gaan vervullen zijn Mieke Dijkstra, Arie Cupe, Martin Stritzko, Sabine Beens, Willem-Jan Stouthart, Florus van Rooyen en Ilona Stokvis.

»
21/05/06

Birgit en Ara samen in een musical

Birgit Schuurman vertelde net bij MTV Brand New dat zij vanaf volgend jaar april in een musical gaat spelen met niemand minder dan Ara Halici. Het gaat om de musical ‘the Last Five Years’, een hele kleine productie gaat waarin alleen zij en Ara te zien zijn. The Last Five Years vertelt het liefdesverhaal van een jong stel. Maar haar verhaal begint op het moment dat de relatie stuk loopt terwijl zijn verhaal begint op de dag dat ze elkaar voor het eerst ontmoeten.

»
10/06/06

Ara Halici zingt in Follies Bergere

Ara Halici, hoofdrolspeler uit de musical Cabaret, reist zondag af naar de wereldberoemde
Parijse nachtclub de Folies Bergere. Op maandag 12 juni zal hij hier het liedje ‘Je m’en fous’ vertolken. Dit is de Franstalige uitvoering van ‘Laat maar waaien’ dat Ara in de Nederlandse versie van Cabaret in zijn rol als Master of Ceremonies zingt. In Parijs speelt de musical Cabaret vanaf 14 oktober 2005 in de Folies Bergere. Net als in Koninklijk Theater Carré, ziet het publiek hier de provocerende versie van de musical van regisseur Sam Mendes en choreograaf/co-regisseur Rob Marshall.

»
03/08/13

Ara Halici start De Musicalwerkgroep

Ara Halici en Hester Schrofer starten binnenkort met een nieuw initiatief: De Musicalwerkgroep »
10/08/08

Ara Halici in muzikale televisiekomedie

Ara Halici zal begin 2009 zijn opwachting maken in muzikale televisiekomedie Gebak van Krul. »
14/04/10

Ara Halici in musical Dolfje Weerwolfje

Ara Halici speelt Pa, de vader van Dolfje, in de familievoorstelling Nieuwe Avonturen met Dolfje Weerwolfje van Olbe Produkties en Theater Terra. »