acteur
Biografie

Freek begon zijn opleiding bij de MusicAllFactory. Hierna ronde hij de opleiding Muziektheater aan het Fontys Conservatorium Cum laude af. Zijn zangdocent is Edward Hoepelman. Hij kreeg acteerlessen van Marc Krone, Julia Bless en Roeland Vos. Danslessen…
Start > Acteurs > Bartels > Freek Bartels
Over...

 
Geb.datum:
24-10-1986
Woonplaats:
Amsterdam
Website:
zie ook:


Freek BartelsNIEUWS
23/12/12

Wicked pakt laatste prijs van het jaar: De nummer 1 positie in de MW Top 50 Allertijden 2012

Nog net voordat ze haar bezemsteel op gaat bergen in de spelonken van het Circustheater, mag "Elphaba" Willemijn Verkaik nog een laatste prijs in ontvangst nemen. Ze trotseerde de zwaartekracht, viel niet van de koppositie die ze in 2011 voor het eerst veroverde en is met met "Ik lach om zwaartekracht" de onbetwiste nummer 1 in de Musicalworld Top 50 Allertijden 2012. »
18/08/10

Voorproefje musical Petticoat

Vandaag gaf de cast van Petticoat een muzikaal optreden in repetitieruimte Focus in Amsterdam. Petticoat is vanaf 18 september te zien in de 14 grootste theaters in Nederland. »
17/08/12

Veel musical-artiesten doen mee aan Hazes-marathon

Op de Uitmarkt wordt een 12 uur durende marathon gehouden met de muziek van André Hazes. Onder andere Freek Bartels zal hier aan mee werken. »
25/09/09

Vast contract voor Freek Bartels bij Stage Entertainment

Freek Bartels heeft gisteren bij Stage-Entertainment een contract voor vier jaar getekend. De musicalacteur, die op dit moment de hoofdrol speelt in de musical Joseph, kiest voor zekerheid. »
27/01/14

Theater Zuidas opent met From Sammy With Love

From Sammy With Love met Stanley Burleson en Freek Bartels zal de eerste productie zijn in een nieuwe theater (200 stoelen) aan de Amsterdamse zuidas.
»
18/07/11

Summernights met Freek Bartels

Ook Freek Bartels zal te zien zijn bij de Summernights-concerten in Heerenveen en Deventer. »
24/10/09

Stap in de Technicolor Dreamtrain

Ben jij CJP’er en fan van de musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat? Dan maak je nu kans op een plek in de Technicolor Dreamtrain. »
09/12/08

Speciale Joseph postzegels te koop

TNT Post geeft in samenwerking met Joop van den Ende Theaterproducties een serie postzegels uit met de nieuwe musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat als thema. »
18/12/08

Run op kaarten Joseph

In de dagen na de première van JOSEPH and the amazing technicolor dreamcoat zijn maar liefst 45.000 kaarten verkocht. »
07/02/13

Musicalworld Award-winnend concert op herhaling

Nadat de vorige 'Jesus Christ Superstar'-concerten een Musicalworld Award wonnen, keren deze concerten dit jaar terug. »
21/05/12

Musical-aflevering bij ‘De beste zangers van Nederland’

Al een paar weken is het tv-programma 'De beste zanger van Nederland' bezig. In elke aflevering wordt door diverse zangers het repertoire van de collega die centraal staat gezongen. »
17/03/10

Musical Joseph stopt

Op 4 juli 2010 valt het doek voor de succesvolle musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat in het Beatrix Theater Utrecht. »
01/04/10

Musical Joseph op de bres tegen het pesten

Begin februari ontvingen alle basisscholen in heel Nederland een lespakket met de titel “Pak het aan! Stop pesten!” dat pestgedrag actief aanpakt. »
18/12/09

Mary backstage met Freek Bartels

Aanstaande zondag, 20 december, gaat Sipke Jan op stap met Freek Bartels (winnaar Op zoek naar Joseph). Freek verheugt zich erg op zijn werkzaamheden voor Mary Backstage. »
19/09/12

Love Story voor Freek Bartels

De nieuwe productie van Stage Entertainment is Love Story. Mét daarin een rol voor Freek Bartels. »
11/12/12

Love Story toch naar Nederland

Na het eerdere uitstel is er toch een plek gevonden voor de musicalbewerking van de Amerikaanse film/roman Love Story: vanaf oktober volgend jaar is deze nieuwe productie te zien als reizende theaterproductie. Paul Eenens (Spring Awakening) regisseert.
»
04/11/13

Love Story premiere uitgesteld

De première van de musical Love Story, die vanavond te zien zou zijn in Stadsschouwburg Haarlem, wordt uitgesteld.
»
14/05/08

Kleinschalige productie genomineerd als Grote Musical

Into the Woods, de meest kleinschalige productie van het afgelopen jaar, is door de jury van het John Kraaijkamp Musical Awards Gala groots gewaardeerd. »
07/07/10

Jamai of Freek?

Aanstaande zaterdag valt het doek definief voor de musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat in het Beatrix Theater in Utrecht. »
23/02/09

Irene Moors en Carlo Boszhard reiken castalbum Joseph uit.

Irene Moors en Carlo Boszhard overhandigden gisteren in de studio van 'Life & Cooking' het eerste exemplaar van het castalbum van JOSEPH and the amazing technicolor dreamcoat aan hoofdrolspeler Freek Bartels. »
24/10/12

Geen ‘Love Story’ in 2013?

Op de website van RTL Boulevard is te lezen dat 'Love Story' voorlopig is uitgesteld. »
11/10/08

Freek, Amir en Pia Douwes bij Jospeh Backstage

Freek, Amir en Pia Douwes zijn komende zondag te gast bij het internet-programma ‘Joseph Backstage’. »
02/08/16

Freek Bartels wint Musicalworld Award Beste Mannelijke Bijrol

De Musicalworld Award 2016 gaat naar Freek Bartels voor zijn vertolking van Gaston in Disney's Beauty and the Beast" »
31/01/11

Freek Bartels ook in Next to Normal

Naast Simone Kleinsma zal ook Freek Bartels vanaf januari 2012 een hoofdrol spelen in de Joop van den Ende-bewerking van de Broadway-musical Next to Normal. Voor de regie tekent Paul Eenens, voor de vertaling André Breedland. »
26/04/12

Freek Bartels ook geest

Met de tweet 'Nou 't is eruit hoor' maakt Freek Bartels (Next to Normal) bekend dat hij vanaf de zomer bad guy Carl zal spelen in Ghost de Musical. »
31/10/08

Freek Bartels nog één keer Enjolras

Hoewel Freek Bartels inmiddels repeteert voor JOSEPH and the Amazing Technicolor Dreamcoat, speelt hij op 5 november nog een laatste keer zijn bekroonde rol in Les Misérables. »
08/07/09

Freek Bartels nog steeds niet hersteld

Freek Bartels heeft nog steeds last van de griep. De hoofdrolspeler van de musical Joseph and the Technicolour Dreamcoat heeft al enkele weken niet fulltime op het podium gestaan. »
15/01/09

Freek Bartels moet bewaakt

Bewaking heeft hij moeten huren. Anders zag directeur en producent Erwin van Lambaart zijn Joseph-ster het slachtoffer worden. »
16/07/13

Freek Bartels maakt filmdebuut in sinterklaasfilm

Naast zijn toneeldebuut The Normal Heart debuteert Freek Bartels (Love Story) op ander terrein. In Sinterklaas en de Pepernotenchaos maakt hij zijn opwachting als filmacteur. »
14/11/12

Freek Bartels leest The Normal Heart

Het Amerikaanse toneelstuk The Normal Heart, wereldberoemd als document over aids, komt volgende zomer naar Amsterdam. Eind november doet Freek Bartels mee aan een drietal leesvoorstellingen van het stuk. »
20/02/13

Freek Bartels in Aspects of Love

Vanaf februari is Freek Bartels een aantal keer te zien als Alex in Andrew Lloyds Webbers Aspects of Love, te beginnen vanavond in Eindhoven. »
07/05/15

Freek Bartels en Anouk Maas in Beauty and the Beast

Freek Bartels zal te zien zijn als Gaston in Beauty and the Beast. Dat maakte hij vandaag in het AD bekend. »
03/05/10

Freek Bartels bij 5 mei-concert op de Amstel

Aanstaande woensdag 5 mei zingt Freek Bartels (hoofdrolspeler uit Joseph en Sondheim in Songs) tijdens de Nationale Viering van de Bevrijding bij het afsluitende concert op de Amstel. »
07/11/08

Freek Bartels bestormt hitlijst

Het Nederlandse publiek heeft Freek Bartels in de armen gesloten.De zanger, die vorige maand het Avro-programma Op Zoek naar Joseph won, komt maandag binnen op de tweede plaats in de Single Top 100 met het nummer 'Laat je droom bestaan'.
»
27/10/08

Fotoreportage: Freek is Joseph

Zondagavond 26 oktober heeft het Nederlandse publiek massaal gekozen voor Freek als de Nederlandse Joseph. Vanaf 22 november zal hij in deze rol te zien zijn. Maar eerst is het nog even genieten van zijn overwinning. »
07/02/13

Disney in het Concertgebouw met Freek, Celinde, Jamai en Pearl

Musicalsterren gaan opnieuw op de Disneytoer. Deze keer begeleid door een symfonieorkest in het Concertgebouw in Amsterdam. Op 17 en 18 augustus vinden de concerten plaats. »
29/09/10

Chat met Freek Bartels

In het kader van de chatsessies met spelers uit de lopende productie organiseert Carré ditmaal een sessie met Petticoat-speler Freek Bartels. »
14/03/13

Celinde en Freek brengen liefde in de theaters

Dat Freek Bartels in 'Love Story' gaat spelen wisten we al even.. Vandaag werd bekend dat Celinde Schoenmaker zijn tegenspeelster zal zijn. »
03/04/11

Cast Petticoat opent eerste treinrit Fyra naar Breda

De cast van de hitmusical Petticoat opende vanochtend de verbinding met Fyra via de
hogesnelheidslijn naar Breda. »
04/11/09

CJP-prijswinnaars onthaald door musicalsterren

Persoonlijk van de trein gehaald worden door je eigen musicalhelden? Voor veel musicalfans een droom, maar voor een selecte groep Joseph-fans werd dit vanmiddag werkelijkheid. »
11/07/10

Bye Bye Joseph, hello WWRY

Na 558 voorstellingen viel op 10 juli het doek voor de musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat in het Beatrix Theater in Utrecht. »
25/04/13

Bartels en Schrijver in toneelstuk The Normal Heart

Oren Schrijver en Freek Bartels zijn deze zomer te zien in het aids-drama The Normal Heart. Het stuk van Larry Kramer staat in augustus in het DeLaMar. »
03/06/09

Avro presenteert: Op zoek naar Freek…met Chantal

De AVRO brengt op zaterdag 20 juni het tv-programma ‘Op zoek naar Freek…met Chantal’, een zoektocht naar Freek Bartels, de winnaar van ‘Op zoek naar Joseph’. »
23/08/12

Adopteer een musical-artiest bij M-Lab

M-Lab opent dit theaterseizoen met Shakespeare in Concert. Verschillende artiesten brengen nummers ten gehore uit musicals en opera’s geïnspireerd op het oeuvre van William Shakespeare. »