musical
Biografie

Oren Schrijver debuteerde als kind in een aantal producties van het Nationale Toneel. Zijn opleiding kreeg hij daarna bij de Jeugdtheaterschool Rabarber en in New York bij de American Academy of Dramatic Arts.

theater
* Les Miserables pijl lees meer
Start > Acteurs > Schrijver > Oren Schrijver
Over...

 
Geb.datum:
13-7-1978
Website:


Oren SchrijverNIEUWS
16/06/08

Topcouturier Ronald Kolk tekent voor kostuums Super Model de Musical

Op 11 januari 2009 gaat in het Theater van NH Grand Hotel Krasnapolsky te Amsterdam de nieuwe Nederlandse productie Super Model de Musical in première. »
21/10/10

TheaterHangaar officieel geopend

Vandaag opende burgemeester drs. Jos Wienen van Katwijk officieel de TheaterHangaar op voormalig Vliegveld Valkenburg bij Leiden. Dit nieuwe theater is het huis van de musical Soldaat van Oranje die op 30 oktober in première gaat. »
03/02/09

Super Model de Musical gestopt

Teleurstellende kaartverkoop heeft Blue Moon Productions doen besluiten haar productie per direct te stoppen. »
08/09/10

Soldaat krijgt nieuw jasje

Het boek Soldaat van Oranje wordt uitgebracht in een musicaleditie. Vrijdag overhandigt prins Pieter-Christiaan van Oranje in sociëteit Minerva in Leiden het eerste exemplaar aan hoofdrolspeler Matteo van der Grijn. »
15/05/07

Rodrigo Otazu ontwerpt kostuums musical Hair

Vandaag maakt producent Seaside Productions BV bekend Rodrigo Otazu gecontracteerd te hebben voor het kostuumontwerp van de nieuwe Nederlandstalige versie van Hair. Het is de eerste keer dat de topdesigner van juwelen ook kleding gaat ontwerpen.
»
02/12/09

Performer Magazine steunt Kika, jij ook?

Steun KiKa en bied mee op een prachtige foto inclusief handtekeningen van (musical) artiesten als Noortje Herlaar, Renée van Wegberg, Peggy Vrijens en Freek Bartels. »
18/11/08

Performer Magazine is voor iedereen die artiest is of wil worden

Vanaf 1 januari 2009 zal Performer Magazine bij bijna 10.000 performers in de mailbox verschijnen. Een digitaal online magazine met informatie over, en de zakelijke kant van, de entertainment industrie. »
21/06/09

Oren Schrijver in musical Joseph

Oren Schrijver gaat een rol spelen in de vrolijke hitmusical Joseph and The Amazing Technicolor Dreamcoat. »
23/05/12

Matteo van der Grijn weer Soldaat van Oranje

Vanaf 1 juli zal Matteo van der Grijn terugkeren als Erik Hazelhoff Roelfzema in Soldaat van Oranje - De Musical. Ook Boy Ooteman en Oren Schrijver zullen weer in de voorstelling te zien zijn »
23/03/10

Frans van Deursen bewerkt liedteksten musical Soldaat van Oranje

Acteur, zanger en schrijver Frans van Deursen bewerkt de liedteksten voor de nieuwe Nederlandse musical Soldaat van Oranje. Met de komst van Van Deursen is het Amerikaans/Nederlandse creatieve team compleet, »
13/08/10

Dakota ‘crasht’ op weg naar Soldaat van Oranje

De Douglas C47, die had moeten mee-acteren in Soldaat van Oranje, is tijdens het transport afgelopen nacht vast komen te zitten in een viaduct. »
14/05/10

Casting vrienden Soldaat van Oranje bekend.

De acteurs die de zes vrienden van Erik Hazelhoff Roelfzema, de Soldaat van Oranje, gaan spelen in de nieuwe gelijknamige musical zijn bekend. »
20/04/11

Castalbum Soldaat van Oranje uitgereikt

Gisteravond ontving de cast van Soldaat van Oranje De Musical na afloop van de voorstelling het eerste exemplaar van de soundtrack van de musical. Het album bevat 19 nummers gezongen door de originele cast en drie bonustracks »
18/08/12

Anne-Wil Blankers terug in verlenging Soldaat van Oranje

Soldaat van Oranje is opnieuw verlengd. De voorstelling is nu in ieder geval te zien tot en met januari 2013. Anne-Wil Blankers zal dan opnieuw koningin WIlhelmina vertolken. »
30/03/07

40 jaar na eerste Hair nieuwe Nederlandse versie

Exact 40 jaar na de eerste Hair brengt de jonge regisseur Marcus Azzini (Tape, Sexual Perversity) een versie met een nieuwe generatie. Deze volledig Nederlandstalige versie gaat op zaterdag 20 oktober 2007 in het Chasse theater Breda in premiere. Ronald Giphart schrijft de dialogen en Jan Rot de liedteksten.

»