Biografie

Pia Douwes heeft de Brooking School of Ballet in Londen (1983-1986) bezocht. Daarnaast heeft ze musicalcursussen in Salzburg en Wenen onder leiding van Susi Nicoletti en Sam Cayne gevolgd. Zangles heeft ze genomen bij Noëlle Turner en Carole Blaickner-Mayo.…
Start > Acteurs > Douwes > Pia Douwes
Over...

 
Geb.datum:
05-08-1964
Woonplaats:
Amsterdam/Stuttgart
Website:


Pia DouwesNIEUWS
10/06/06

castwissel hoofdrollen Elisabeth in de zomer

Florian Silbereisen, presentator van de ARD shows “Die Feste der Volksmusik” zal vanaf augustus de rol van ‘de Dood’ in de musical ‘Elisabeth’ in Stuttgart op zich gaan nenem. Hij zal dan naast Pia Douwes op het podium staan, die vanaf juli weer in de voor haar zo vertrouwde rol van ‘Elisabeth’ zal terugkeren.

»
09/03/09

Simone Kleinsma en Pia Douwes schrijven musical geschiedenis

Gisteravond zongen Simone Kleinsma en Pia Douwes een unieke duetversie van het nummer ‘Met één blik’ uit de musical Sunset Boulevard. »
02/01/08

Pia Douws jurylid bij Ich Tarzan, Du Jane!

Pia Douwes zal ook in Duitsland gaan plaatsnemen in de jury van een tv casting van een musical. In het programma'Ich Tarzan, Du Jane!' zal er gezocht gaan worden naar de beide hoofdrolspelers voor de gelijknamige musical. »
07/08/15

Pia Douwes; beste vrouwelijke hoofdrol 2015

De Musicalworld Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in theaterseizoen 2014-2015 is gewonnen door Pia Douwes voor haar vertolking van Mrs. Wilkinson. »
09/10/08

Pia Douwes zingt meest favoriete musicalnummer

Het nummer 'Mijn leven is van mij' uit de musical 'Elisabeth' is verkozen tot het meest favoriete musicalnummer. Het door Pia Douwes vertolkte lied staat boven aan de Musical Top 50 van Radio 2. »
29/04/08

Pia Douwes zingt in Duitse musical

Pia Douwes is te horen op het conceptalbum van de Duitse musical 'Wenn Rosenblätter fallen'. »
15/06/11

Pia Douwes zingt De Haar open

Kasteel de Haar (Haarzuilens) werd vandaag geopend, met onder andere een optreden van Pia Douwes »
19/08/08

Pia Douwes ziet carriere op TV wel zitten

Pia Douwes vindt presenteren zo leuk, dat zij een aanbod tot het presenteren van een leuk TV-programma zeker in overweging zou nemen. »
25/01/10

Pia Douwes wordt Maria Callas

Producent 3 and a Crowd produceert vanaf februari 2011 het toneelstuk Master Class. Master Class is een stuk waarin we operalegende Maria Callas volgen tijdens een master class met 3 jonge en veelbelovende operatalenten. »
03/03/09

Pia Douwes weer in tv jury

In het najaar komt de Avro opnieuw met een zoektocht naar een hoofdrolspeelster voor een musical. Deze keer gaan we op zoek naar Mary Poppins. Vandaag werd bekend gemaakt dat zowel Pia Douwes als Erwin van Lambaart weer in de jury zullen plaatsnemen. »
19/03/11

Pia Douwes viert 25 jarig jubileum

17 maart 2011 was een bijzondere avond voor Pia Douwes. Niet alleen vierde zij haar 25 jarig jubileum in het vak, ook mocht zij de cd 'Pia's Choice' in ontvangst nemen. Een door Pia samengestelde cd met haar favoriete nummers van operadiva Maria Callas. Musicalworld maakte de volgende fotoreportage. »
08/04/10

Pia Douwes treedt op voor de Koningin

Tijdens de opening van de tentoonstelling ‘Royal Class, vorstelijk reizen’ op 14 april in Het Spoorwegmuseum zal Pia Douwes een speciaal optreden verzorgen als keizerin Elisabeth, beter bekend als Sissi. »
12/12/07

Pia Douwes op de bres voor weeskinderen

Op zondag 30 december om 15.00 uur vindt in de Pieterskerk te Leiden een Benefietvoorstelling plaats om geld in te zamelen voor het weeshuis Somawathi Holland House of Hope. Tijdens deze voorstelling ontvangt musicalster en beschermvrouwe Pia Douwes onder meer Anne Wil Blankers, Gijs Blom (Ciske de Rat), Hans Dijkstal, Laura Fygi, Miranda van Kralingen, Joke de Kruijf, Marleen van der Loo, Tony Neef, Jörgen Raymann en Ernst Daniël Smid. »
02/11/07

Pia Douwes ontvangt nominatie

Het rel-blog GeenStijl.nl organiseert dit jaar de eerste verkiezing voor de "Appetijtelijke Vrouw met Hersens". Het doel is natuurlijk een verkiezing te organiseren die tegengas biedt aan de leeghoofdige miss-verkiezingen. »
10/07/09

Pia Douwes koos bewust voor geen musical award nominatie

Simone Kleinsma kreeg wel een musical award nominatie voor haar rol in Sunset Boulevard. Pia Douwes, die de rol met Kleinsma deelt, kreeg deze niet. »
29/10/08

Pia Douwes klaar voor Sunset Boulevard

De gisteravond geblesseerd geraakte Simone Kleinsma wordt vanavond in Sunset Boulevard vervangen door Pia Douwes. »
19/02/10

Pia Douwes in musical We Will Rock You

Pia Douwes zal de rol van Killer Queen gaan vertolken in de aankomende Stage Entertainment musical We Will Rock You. »
25/03/11

Pia Douwes in musical Rebecca

Vanaf aankomende december zal de Kunze en Levay musical Rebecca in het Palladium Theater in Stuttgart te zien zijn. Pia Douwes zal de rol van mrs. Danvers gaan spelen. »
17/08/09

Pia Douwes in Onderweg naar Morgen

Musical actrice Pia Douwes gaat in het nieuwe seizoen van de soapserie Onderweg Naar Morgen een gastrol spelen. »
16/03/10

Pia Douwes in Music and Motion

Musicalactrice Pia Douwes komt zaterdagavond 17 april naar Alblasserdam. Ze verleent haar medewerking aan het concert 'Music and Motion' dat wordt gegeven in Sporthal Blokweer. »
08/07/09

Pia Douwes in Londense Chicago

Pia Douwes gaat een hoofdrol spelen in de musical Chicago in Londen. Douwes vertolkt vanaf 14 september in het Cambridge Theatre zes weken lang de rol van Velma Kelly. »
21/10/07

Pia Douwes en Simone Kleinsma naar Sunset

Bij de live-uitzending van Life and Cooking heeft Erwin van Lambaart aangegeven dat Simone Kleinsma en Pia Douwes de hoofdrol van Norma zullen delen. Eerder deze week werd deze musical al aangekondigd. De voorstelling zal in 2008-2009 te zien zijn in de Nederlandse theaters. »
01/05/14

Pia Douwes danslerares in Billy Elliot

Vanaf november is Pia Douwes te zien als de danslerares Mrs. Wilkinson in Billy Elliot de Musical. »
02/07/12

Pia Douwes als adviseuse

Met ingang van augustus zal Pia Douwes in de rol van adviseuse kruipen. Deze rol speelt zij niet op het toneel maar in het dagelijks leven. »
25/06/13

Pia Douwes Award voor uitzonderlijk amateurtalent

Naast de Amateur Musical Awards (AMA’s) die op 24 maart 2014 zullen worden uitgereikt in het DeLaMar Theater, zal musicalster Pia Douwes deze avond iemand belonen met de Pia Douwes Special Talent Award.

»
07/05/07

Panel ‘Op zoek naar Evita’ bekend

Musicalster Pia Douwes, theaterproducent Erwin van Lambaart en acteur Peter van de Velde vormen het panel van het AVRO-programma ‘Op zoek naar Evita’. »
03/11/07

Lancering eerste Nederlandstalige vakblad voor Musicals

Op woensdag 7 november wordt het eerste Nederlandstalige vakblad voor muziektheater officieel gelanceerd. »
23/11/09

Help Pia Douwes in de Radio 2 Top 2000

“Mijn Leven Is Van Mij" werd geschreven voor de musical Elisabeth. Pia Douwes zing het nummer al tijdens de wereldpremière van die musical in Wenen in 1992. In Nederland leverde het nummer Pia Douwes zelfs een top 3 notering in de Top 100 op. »
24/08/07

Finalisten ‘Op zoek naar Evita’ zondag onthuld

Aanstaande zondag presenteren de laatste 25 kandidaten zich op de Evita Academy. Ze krijgen daar masterclasses en workshops van Willem Nijholt, Pia Douwes, Peter van de Velde en Alberto ter Doest, om zo weer een stukje dichterbij de felbegeerde hoofdrol te komen. »
26/02/13

Eenmalig soloprogramma Pia Douwes

Pia Douwes staat op 22 mei eenmalig in het DeLaMar Theater in Amsterdam met een eigen soloprogramma "Dromen",.
»
22/09/09

Douwes en Verkaik in Duitse “Best of Musical”

De Nederlandse musicalsterren Pia Douwes en Willemijn Verkaik maken deel uit van de cast voor de Duitse "Best of Musical" versie 2010. »
13/07/12

Chicago sluit op West End

Na 15 jaar op West End gestaan te hebben sluit de productie op 1 september. »
10/05/10

Cast We Will Rock You bezoekt “Queen”

Vanavond vierde de Nederlandse cast van We Will Rock You de 8e verjaardag van de rockmusical in Londen samen met QUEEN-bandleden Brian May en Roger Taylor. »
28/06/07

Cast Cats geven VIP behandeling op Poezenboot

Castleden Pia Douwes en Marleen van der Loo uit de musical Cats gaven de katten van de Poezenboot in Amsterdam op donderdag 28 juni, de premièredag van Cats in Koninklijk Theater in Carré, een VIP-behandeling »
31/12/07

Benefiet Pia Douwes brengt 92.500 euro op

De benefiet-voorstelling voor het weeshuis Somawathi Holland House of Hope in Sri Lanka op 30 december in Leiden heeft 92.500 euro opgebracht. »
30/06/15

B-Brave in Musicals in Concert

B-Brave is de opvallende naam in de lijst van artiesten die deelneemt aan Musicals in Concert. Zij zullen optreden naast o.a. Pia Douwes, Simone Kleinsma, Stanley Burleson en René van Kooten. »
09/03/06

Anita Meijer Grizabella in Cats

Anita Meijer maakt dit najaar haar musicaldebuut met een hoofdrol in de musicalklassieker Cats. Joop van den Ende Theaterproducties brengt de musical, die bijna 20 jaar geleden voor de eerste keer in ons land te zien was, in het theaterseizoen 2006-2007 voor het eerst als grote reizende productie naar 14 Nederlandse theaters. Anita Meijer zal de rol van glamourkat Grizabella vertolken. Deze hoofdrol wordt door vijf verschillende hoofdrolspelers ingevuld. Anita Meijer trapt af op 7 oktober a.s. tijdens de premiere in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

»
20/12/05

Amsterdam in de sfeer van Cabaret

De hoeketalage van de Bijenkorf in Amsterdam is tot en met 8 januari 2006 ingericht als de Kit Kat Klub: de legendarische Berlijnse nachtclub uit de jaren ‘30.
Deze setting is tevens het decor van de musical Cabaret die vanaf 4 februari 2006 enkele maanden exclusief te zien is in Koninklijk Theater Carré.

»