10 jaar na HOME: HOME AGAIN

Datum: 26-04-10


Theaterproducent Beeldenstorm brengt tien jaar na de musical HOME, de voorstelling HOME AGAIN naar het theater. De rockmusical gaat over vijf jongeren in een opvanghuis die zich hieruit proberen los te vechten.

Edwin Jonker vertolkt de hoofdrol naast onder anderen Joël de Tombe, Robin van den Heuvel, Sophie Schut en Rogier van Erkel. De voorstelling wordt gemaakt in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp, dat dit jaar vijftig jaar bestaat. Eerder was er een samenwerking tijdens HOME en HOME II. De voorstelling zal hierdoor ook te zien zijn in jeugdinstellingen.
Eerdere edities van HOME bleken een springplank naar succes. In HOME debuteerden destijds Michiel Huisman, Edwin Jonker en Terence Schreurs. HOME II was het eerste podium voor Kim-Lian van der Meij. Het script is in handen van Dick van den Heuvel. Fons Merkies is verantwoordelijk voor de muziek en zal ook samen met Dick van den Heuvel de voorstelling regisseren. De musical HOME AGAIN gaat in het najaar van 2010 in première.
Edwin Jonker speelt Eddy, ooit opgegroeid in een opvanghuis en intussen ‘goed’ terecht gekomen. Als hij plotseling, door het noodlot, strandt bij het huis waar hij zijn jeugd heeft doorgebracht, is het tijd om iets goed te doen met zijn leven. Hij ontmoet Stenz, Fossie, B.J., Mrozek en Annabel, allemaal jongeren met een probleem. Zij zitten in het verdomhoekje van de samenleving en kunnen zich hier alleen nog maar uit knokken. Niemand die ze komt helpen. Er mag dan wel een Minister van Jeugdzaken zijn….naar dit huis wordt niet meer omgekeken. Totdat Eddy komt…
HOME AGAIN is een snoeiharde rockmusical over de woede van de jeugd, over een samenleving die niet naar ze omkijkt en over liefde die als onkruid tussen het asfalt groeit.
Edwin Jonker: “Ik ben erg enthousiast dat ik in HOME AGAIN de hoofdrol mag spelen. Tien jaar geleden is mijn carrière in een stroomversnelling geraakt door HOME en ik heb sindsdien veel mooie rollen mogen spelen. Dat ik nu weer terug ga naar waar het ooit begon is fantastisch. Ik kijk er nu al naar uit dat ik met al dat veelbelovend talent op het podium mag staan”.


reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Home Again

musical

Producent: lef! theater
Jaar: 2012
Genre: Oorspronkelijk

Meer info? Klik hier

Edwin Jonker

musical


Meer info? Klik hier