Stage Entertainment vergroot slagkracht

Datum: 17-03-11
Bron: Persbericht


Onder leiding van Henk Kivits, die Joop van den Ende opvolgde als CEO van de onderneming, heeft Stage Entertainment een aantal versterkingen doorgevoerd in haar topmanagement, die nodig zijn voor de uitvoering van de plannen voor de komende vijf jaar.

Het internationale theaterbedrijf werkt vanuit acht landen. Iedere dag lopen er wereldwijd 30 tot 35 verschillende Stage Entertainment producties.

Erwin van Lambaart, lid van de Raad van Bestuur, krijgt met ingang van 1 augustus aanstaande een uitgebreidere en zwaardere bevoegdheid. Als Chief Content Officer (CCO) wordt hij internationaal verantwoordelijk voor de ontwikkeling en productie van content. Hij krijgt de supervisie over alle komende producties zoals The Lion King (El Rey León) in Madrid, Dirty Dancing in Oberhausen en Wicked in Nederland. Met het International Licensing Team zal hij tevens de theaterrechten borgen voor internationale titels en hij zal Stage Entertainments eigen musicaltitels vermarkten waaronder Sister Act, Ciske, Ich war noch niemals in New York, 3 Musketiers, Petticoat en Hinterm Horizont. Erwin van Lambaarts nieuwe takenpakket is te veelomvattend en veeleisend om te worden gecombineerd met zijn huidige functie van algemeen directeur van Stage Entertainment Nederland en Joop van den Ende Theaterproducties. Hierdoor ontstaat een vacature voor de directeur van de Nederlandse tak van het bedrijf.

Caspar Gerwe is gevraagd om per 1 augustus aanstaande het nieuwe bedrijfsonderdeel Stage Entertainment Touring Productions te gaan leiden. Voortbordurend op de expertise van Holiday on Ice met toerende producties in arena's en de merkbekendheid die Stage Entertainment in Europa heeft opgebouwd voor musicaltitels zal dit bedrijf musicals als tour in de markt gaan zetten. De eerste drie projecten zijn de organisatie van de tour van Cabaret en Mamma Mia! door Frankrijk en de tour van Best of Musical, de Duitse tegenhanger van het Nederlandse Musicals in Ahoy. Het 68 jaar oude Holiday on Ice merk wordt onderdeel van Stage Entertainment Touring Productions. Caspar Gerwe, vooralsnog tevens algemeen directeur van Stage Entertainment France, heeft besloten zich volledig te zullen gaan richten op zijn nieuwe rol die een wereldwijde 'span of control' vereist.

Henk Kivits: 'Stage Entertainment heeft enkele belangrijke stappen gezet die de continuïteit van het artistieke product en de winstgevendheid van de onderneming voor de komende jaren waarborgen. De verwachte bedrijfsresultaten zullen ons in staat stellen om nieuwe producties te maken, de markt per land verder te ontwikkelen en de acquisitie of bouw van extra theaters te overwegen.
Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe vormen van synergie binnen de groep. Dit heeft geresulteerd in het nieuwe bedrijfsonderdeel Stage Entertainment Touring Productions dat ons, onder leiding van Caspar Gerwe, een belangrijke uitbreiding van het businessmodel oplevert. Onder producenten van live entertainment geldt 'Content is King'. Ik prijs mij gelukkig dat Erwin binnen de Raad van Bestuur zijn volle aandacht op deze onderwerpen zal richten en dat zijn expertise en drive beschikbaar komen voor alle werkmaatschappijen binnen de groep.'

Vanaf het nieuwe boekjaar, dat op 1 augustus begint, zal de Raad van Bestuur van Stage Entertainment dus bestaan uit Henk Kivits (CEO), Siebe van Elsloo (CFO) en Erwin van Lambaart (CCO). Naar verwachting zal de vacature voor de directeur van de Nederlandse tak van het bedrijf op korte termijn worden ingevuld.

reacties

17-03-11 @ 09:44
Waar kan ik solliciteren? :tong:


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst