Joop van den Ende reikt 20ste Annie M.G. Schmidtprijs uit

Datum: 19-03-12


De Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied van 2011 wordt op maandag 16 april 2012 uitgereikt Joop van den Ende.

Het is de twintigste keer dat de prijs voor de tekstdichter, componist en uitvoerend artiest van het beste theaterlied wordt uitgereikt. Vanwege het 25-jarig bestaan van het Amsterdams Kleinkunst Festival, wordt dit gedaan tijdens een groots georganiseerd Amsterdams Kleinkunst Gala in het DeLaMar theater.

Mike Boddé en Claudia de Breij presenteren de avond waarbij speciale optredens van bekende artiesten plaatsvinden, die klassiekers uit de geschiedenis van de Nederlandse kleinkunst ten gehore brengen. Onder andere Karin Bloemen, Wende Snijders, Freek de Jonge, Brigitte Kaandorp, Rob van de Meeberg, Ellen Evers, Lucie de Lange, Hermitage, Don Quishocking, Lucretia van der Vloot en Thomas van Luyn treden op samen met het Metropole Orkest onder leiding van Jurjen Hempel. De twee presentatoren treden zelf ook op.

De Annie M.G. Schmidtprijs is een initiatief van Buma Cultuur en het Amsterdams Kleinkunst Festival. De prijs voor het beste theaterlied uit het vorige seizoen voor tekstschrijver, componist en uitvoerende artiest bestaat uit een bronzen borstbeeld van Annie M.G. Schmidt, gemaakt door Frank Rosen, en een bedrag van 3.500 euro.

Voor meer informatie over de Annie M.G. Schmidtprijs:
http://www.anniemgschmidtprijs.nl
http://www.amsterdamskleinkunstfestival.nl
http://www.bumacultuur.nl

reacties

19-03-12 @ 23:39
Daar staan wel wat namen tussen die ik wel een Annie MG Schmidt - lied of andere kleinkunst nummers wil horen zingen wink


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst