Pan’s Labyrinth the Musical

Datum: 08-12-12
Bron: Filmtotaal


Het duistere sprookje Pan's Labyrinth van regisseur Guillermo del Toro wordt bewerkt tot een musical. Del Toro liep al een paar jaar rond met dit idee en heeft samen met Jeremy Ungar de beoogde toneelversie reeds in boekvorm gegoten.

Voor de liedteksten is Paul Williams aangetrokken, die eind jaren zeventig een Oscar won voor Beste Song uit A Star is Born. Componist Gustavo Santaolalla, bekend van Babel en Brokeback Mountain, zal de muziek verzorgen. Del Toro: "Ik ben een groot bewonderaar van Gustavo. En Paul heeft de perfecte soundtrack gemaakt van Phantom of the Paradise, waar ik al jaren fan van ben." Het is nog niet bekend wanneer de musical klaar is om in première te gaan.

Pan's Labyrinth speelt zich af in het fascistische Spanje van 1944, waarin het jonge meisje Ofelia met haar moeder komt te wonen bij haar nieuwe stiefvader, een hardvochtige legercommandant. Om te ontsnappen aan de ellende van haar dagelijks bestaan, verliest Ofelia zich in een fantasiewereld. In het mysterieuze labyrint in de bossen naast haar huis, krijgt ze drie opdrachten van een magische faun.

reacties

Mo
Mo
08-12-12 @ 23:59
Interessant! De film is prachtig.
09-12-12 @ 17:55
Zo, ben benieuwd! Er is vast nog niets bekend over de uitvoering hè? Zou hij naar west-end komen of blijft het iets Spaans?
12-12-12 @ 10:29
Zou zeker interessant kunnen zijn! Ik hoop dat het niet alleen iets Spaans blijft. Zou het graag in Nederland zien maar zou er denk ik ook voor naar Londen gaan.


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst