Lelies naar Nederland in 2015?

Datum: 14-06-13
Bron: You Tube


Het ziet er naar uit dat de Judas Theaterproducties met Lelies door Nederland gaat touren

Op You Tube is vandaag een promofilmpje verschenen, waarin melding wordt gemaakt van een Nederlandse tour voor de productie Lelies. Deze zou in 2015 plaats moeten vinden. Lelies ontving 6 nominaties voor de Musicalworld Awards 2012, waaronder die voor 'Beste Musical' en verzilverde 4 Vlaamse Musicalprijzen.

In Lelies speelt een groep gevangen anno 1952, onder leiding van de oude Simon Doucet, een toneelstuk voor bisschop Jean Bilodeau. Voor Simon is het toneelstuk een finale biecht. Het toneelstuk is gebaseerd op de gebeurtenissen die zich veertig jaar daarvoor hebben afgespeeld in het plaatsje Roberval, waar Simon Doucet en Jean Bilodeau samen studeerden aan het Sint Sebastiaan College. Simon is verliefd op de jonge graaf Vallier de Tilly, een geruïneerde Franse aristocraat die samen met zijn moeder verbannen werd naar Roberval. Gravin De Tilly wacht nog steeds op de terugkeer van haar echtgenoot die in Frankrijk de terugkomst van de monarchie voorbereidt. Het toneelstuk van de gevangenen vertelt het verhaal van de relatie tussen Vallier en Simon. Een relatie die ontdekt wordt, mede door toedoen van de jaloerse Bilodeau. Maar naarmate het toneelstuk vordert wordt duidelijk wat de ware toedracht is.

Lelies, “Les Feluettes,” is oorspronkelijk een toneelstuk van Michel Marc Bouchard, dat in 1996 werd verfilmd.reacties

14-06-13 @ 15:08
Originele cast?
Pretty please?!
14-06-13 @ 17:54
Pretty pretty pretty please inderdaad! Gewoon zo houden als hoe het in Antwerpen was. Briljant.


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Lelies

musical

Producent: Judas Theaterproducties
Jaar: 2011
Genre: Oorspronkelijk

Meer info? Klik hier