3e kindercast Tovenaar van Oz in première

Datum: 27-01-14


Dit weekend beleefde de derde kindercast van de familiemusical Tovenaar van Oz een feestelijke première in Schouwburg de Kring in Roosendaal.

De voorstelling die in oktober in première ging, heeft nu drie kindercasts die elkaar voor de resterende tournee afwissen en het ensemble van de voorstelling vormen. De kindercasts zijn kenmerkend voor de producties van het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) die eerder familiemusicals als Narnia, Kruistocht in Spijkerbroek en Oorlogswinter maakten. In totaal spelen er nu 93 jongeren van het NJMT mee, verdeeld over drie casts.

De hoofdrollen worden nog altijd vertolkt door de professionele acteurs Jorge Verkroost, (De Tovenaar), Elise Berends (Boze Heks), Kai Vasmel (Vogelverschrikker), Hans Lemmen (Blikken Man), Tommie Kinneging (Leeuw), Dennis de Groot (Oom Henry) en Suzanne Mol (Tante Em). De jonge talenten Rosalie Eppink en Wera Misset zijn de jonge actrices die tot nog toe de rol van Dorothy hebben gespeeld. Zij delen vanaf nu de rol met Iris van Loen en Guusje van der Vossen.

Het script en de liedjes uit de film The Wizard of OZ van 1939, gebaseerd op het wereldberoemde verhaal van Lyman Frank Baum, werd in 1987 bewerkt door de Royal Shakespear Company tot een musicalproductie. Deze versie werd sindsdien over de hele wereld gespeeld. Jaap Dijkhuis tekent in Nederland voor de regie, decor- en kostuumontwerp, de choreografie is in handen van Bart Christiaens, de muzikale leiding wordt verzorgd door Marieke van Diepen, projecties worden gemaakt door I-MOR en de artistieke leiding is in handen van Joanna Woud. De Tovenaar van Oz wordt geproduceerd door Blue Sky Theaterproducties.

Het verhaal van schrijver Lyman Frank Baum (1856-1919) gaat over het meisje Dorothy uit Kansas die bij haar Oom Henry en Tante Em in Kansas woont en onbegrepen droomt van een sprookjesland “somewhere over de rainbow”. Op een dag steekt er een storm op die haar meesleurt en haar in het kleurrijke Land van Oz doet belanden. Toch verlangt Dorothy terug naar Kansas, maar de enige die haar kan helpen is de machtige en magische tovenaar van Oz. Op weg naar Emerald City ontmoet zij de vogelverschrikker zonder verstand, de roestige blikken man zonder hart en de laffe leeuw zonder moed. Lukt het haar om met de hulp van haar nieuwe vrienden alle hindernissen te overwinnen en terug te keren naar Kansas?
http://www.tovenaarvanoz.nl


reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Tovenaar van Oz, de

musical

Producent: Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) i.s.m. Blue Sky Theaterproducties
Jaar: 2013
Genre: Klassieker

Meer info? Klik hier