Maike Boerdam is Evita

Datum: 21-07-08


Maike Boerdam zal de rol van Evita spelen in de Vlaamse versie van de gelijknamige musical. Eerder werd aangekondigd dat de rol van Che vertolkt wordt door Jan Schepens.

Maike Boerdam wordt daarmee de alternate van Brigitte Heitzer, die eerder door het Nederlandse publiek via een tv-programma werd verkozen tot Evita. Deze wereldberoemde musical van Joop van den Ende Theaterproducties is van 20 t.e.m. 30 november 2008 te zien in het Capitole in Gent en van 17 t.e.m. 21 december 2008 in de Stadsschouwburg in Antwerpen.

De Zeeuws-Vlaamse Maike Boerdam is bij het grote publiek bekend geworden door haar rol als Betsy in de VTM–jeugdserie Big en Betsy. Sinds 2000 speelde ze de hoofdrollen in musicals zoals Assepoester (Assepoester), Pinokkio (Anna) en in The Hired Man (Sally). Maike was eveneens te zien in Elisabeth, The Sound of Music en Into the Woods. In 2007 stond ze op het toneel in de musical Rembrandt. Dit jaar vertolkte ze de rol van Assepoester in de Italiaanse versie van Into the Woods en is ze vanaf september in Nederland te zien in de musical Sunset Boulevard.

Maike Boerdam zal afgewisseld worden door Brigitte Heitzer. Vóór Evita was Brigitte te zien in o.a. Beauty and the Beast en Tarzan. Roberto de Groot gaat de rol van Juan Perón vertolken. Roberto heeft al veel musicals op zijn naam staan waaronder: Cats, Miss Saigon, Jungle Book, Belle en het Beest en Alice in Wonderland. Jan Schepens, die de rol van Che gaat spelen, was eerder te zien in o.a Beauty and the Beast, Les Misérables, Company, The Hired Man, Merrily We Roll Along, De 3 Biggetjes, Bloedbroeders en Mamma Mia!. Dit jaar was hij te zien in Assepoester in de rol van Prins Christiaan.

Evita gaat over het leven van Eva Duarte die als onecht kind een moeilijke jeugd ervaart. Met hulp van de tangozanger Augustin Magaldi verhuist ze op 15-jarige leeftijd naar Buenos Aires. Daar probeert ze haar ambities om actrice te worden te verwezenlijken. Op het moment dat ze in 1944 kolonel Juan Perón leert kennen, neemt haar leven een drastische wending. Ze weet zijn hart voor zich te winnen en wordt twee jaar later, als Perón president wordt, de First Lady en heldin van het Argentijnse volk. Alleen Che lijkt Evita’s berekenende handelswijze te doorzien en voorziet haar optreden van vlijmscherpe commentaar.

Speeldata en reserveringsnummer kaartverkoop
Capitole Gent : 20 t.e.m. 30 november 2008.
Stadsschouwburg Antwerpen: 17 t.e.m. 21 december 2008.

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 25 euro via SHERPA.BE op 0900/84 100 (45 cpm) en tevens via Capitole Gent en de Stadsschouwburg Antwerpen.
http://www.evitademusical.be / http://www.musicals.nl


reacties

21-07-08 @ 13:26
Eeh dus Maike gaat Sunset en Evita combineren..
21-07-08 @ 13:27
Hmm Maike, niet aan gedacht voor de rol van Evita maar wel een derde bezoekje waard...
22-07-08 @ 08:20
Hoe zit het dan met marjolein, die is toch alternate of snap ik er niks van??
Mo
Mo
22-07-08 @ 13:00
Klopt dit? Maike gaat naar Sunset als 1e cast Betty.
22-07-08 @ 13:27
Dit is een officieel persbericht dus ik ga ervan uit dat het klopt anders zou Stage Entertainment het niet rondsturen...
22-07-08 @ 16:44
Marjolein is dan al weg bij Evita.. en ik vraag me ook af hoe Maike het wil combineren! Maarja Zovaak zal ze niet opgaan als Evita. Dus dan neemt Penny het vast over in Sunset


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Maike Boerdam

musical

Plaats: Sluis
Geb.datum: 19-07-1976

Meer info? Klik hier