Ara Halici start De Musicalwerkgroep

Datum: 03-08-13


Ara Halici en Hester Schrofer starten binnenkort met een nieuw initiatief: De Musicalwerkgroep

De naam van Ara Halici kennen de meeste musicalliefhebbers wel. Ara speelde afgelopen seizoen in Dik Trom en in de minimusical 'Handjes in de lucht'. Tevens legt hij zich de laatste drie jaar steeds meer toe op lesgeven, van workshops in het land en bij diverse opleidingen tot vaste docent bij de Frank Sanders' Akademie voor Musicaltheater. Als docent werkt hij met leerlingen aan musicalmateriaal in de vorm van regie, staging en lichamelijk bewustzijn.

De naam van Hester Schrofer zullen minder mensen kennen. Toch heeft ook Hester haar sporen ruimschoots verdiend.
Hester is choreograaf en movement director die naast haar studie aan de Frank Sanders' Akademie voor Musicaltheater in 2001, ook in 2012/2013 een masteropleiding Movement Studies heeft afgerond aan de Royal Central School of Speech and Drama in Londen. Momenteel werkt ze veelal in Engeland, waar ze recentelijk de producties Metamorphosis, The Bacchae, Medea en Kate Bush Tribute show heeft gechoreografeerd. Ook is ze als bewegingsdocent verbonden geweest aan diverse theaterscholen in Londen zoals East 15, Rose Bruford College en Central School of Speech and Drama. In Nederland is ze als choreograaf betrokken geweest bij de voorstellingen Impact en Colors in het M-lab, Popconcert van Theater Terra en eigen producties als Macbeth in Werkteater en Spring Returning in het Trouwgebouw. Tevens heeft ze de afgelopen jaren aan de Frank Sanders' Akademie voor Musicaltheater gewerkt als docent, choreograaf en regisseur

Na zich ontwikkeld te hebben op hun eigen vakgebied, slaan Ara en Hester de handen ineen met De Musicalwerkgroep. Samen met een groep enthousiaste mensen vanaf 16 jaar willen zij in 7 maanden tijd een bijzondere, eigenzinnige, eigentijdse en nieuwe voorstelling creƫren.

De nadruk in de lessen ligt op het combineren van de elementen spel, beweging en zang. Vanuit deze combinatie wordt er gewerkt aan diverse technieken, de kracht van het ensemble en aan de eigen kracht van de speler. Ook wordt er gewerkt met een muzikaal leider/vocal coach aan het gezongen repertoire. Daarnaast zullen diverse andere professionals uit het theater- en musicalvak een gastles verzorgen. In de lessen verzamelen ze musicalmateriaal die de basis zullen vormen voor een collage voorstelling die in mei 2014 in een theater in Amsterdam gespeeld zal worden.
De lessen worden niet alleen door professionals gegeven maar vinden ook plaats op de locatie waar de meeste grote musicals in repetitie gaan; de Dutch Studios in Amsterdam.

Meer informatie over, onder andere lestijden en tarieven, kun je vinden op: http://www.demusicalwerkgroep.nl/

reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Ara Halici

musical

Plaats: Amsterdam
Geb.datum: 16-01-1976

Meer info? Klik hier