Beauty and the Beast doneert 49.000 aan Ronald McDonald Kinderfonds

Datum: 05-01-07


Cast en crew van de musical Beauty and the Beast hebben zich een maand lang ingezet voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Van ieder verkocht Familieticket doneerde Joop van den Ende Theaterproducties, tot 23 oktober, Euro 2,- aan het goede doel. De cast van de Musical van het Jaar 2006 gaf extra blijk van haar betrokkenheid bij het Kinderfonds, door een week lang te collecteren onder bezoekers na afloop van de voorstelling.Bovendien las hoofdrolspeelster Chantal Janzen in de kinderboekenweek voor uit Beauty and the Beast aan kinderen in de Ronald McDonald Huiskamer in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Beauty and the Beast is nog tot 13 januari 2007 te zien in het Fortis Circustheater Scheveningen.

Het Kinderfonds, dat als doel heeft een helpende hand te bieden aan gezinnen met een ziek of gehandicapt kind, is zeer verguld met deze bijzondere actie van Joop van den Ende Theaterproducties en de cast en crew van de musical Beauty and the Beast. De opbrengst wordt geheel besteed aan het Ronald McDonald Huis Barendrecht. In dit Huis kunnen ouders, broertjes en zusjes logeren van kinderen met een psychiatrische en/of gedragsstoornis die in de kinder- en jeugdpsychiatrische instelling RMPI worden behandeld. Een belangrijke functie van het Huis is dat ouders de gelegenheid krijgen om onderling ervaringen uit te wisselen. Naar verwachting opent het Barendrechtse Huis haar deuren in de zomer van 2007.
Met de opbrengst van de actie van Beauty and the Beast zal de speelkamer in het Huis gerealiseerd worden. De speelkamer wordt een plek waar kinderen weer even helemaal kind kunnen zijn. Een eigen plekje om met elkaar te spelen en te lachen.

De fantastische opbrengst van de actie wordt donderdag 11 januari via een symbolische cheque overhandigd aan Kinderfondsambassadeur Robert ten Brink in het Fortis Circustheater in Scheveningen.reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Beauty and the Beast

musical

Producent: Stage Entertainment
Jaar: 2005
Genre: Familie

Meer info? Klik hier

Chantal Janzen

musical

Plaats: Amsterdam
Geb.datum: 15-02-1979

Meer info? Klik hier