Cast Josephine B. nagenoeg compleet

Datum: 07-12-12


De rol van Josephine Baker zal gespeeld worden door de zangeres Leki.

Judas Theater Producties, bekend van Vlaamse musicalproducties als The Last 5 Years, Je Anne,Ganesha en Lelies. Op 24 februari 2013 gaat de gloednieuwe musicalcreatie 'Josephine B' in première in de Rode Zaal van het Fakkelteater te Antwerpen.
Martin Michel is verantwoordelijk voor de regie, Frank Van Laecke tekent voor het scenario en Allard Blom verzorgt de liedteksten. De muziek wordt gecomponeerd door Sam Verhoeven, maar ook oude klassiekers als'Then I'll be happy' en 'J'ai deux amours' zullen tijdens de voorstelling klinken. Wie de creatives graag zelf aan het woord hoort, moet zeker een kijkje nemen op onderstaande link : http://www.youtube.com/watch?v=ZqKN3kRpYgU&feature=youtu.be

Karoline Kamosi (beter bekend als de zangeres Leki) zal de rol van Josephine Baker spelen. Zij leverde een excellente prestatie tijdens de drie audities die zij heeft gedaan en op dit moment bereidt ze zich volledig voor op deze rol. Leki is bij het grote publiek bekend als veelzijdig artieste. Naast zangeres (ze bracht maar liefst 4 albums uit) verdiende ze ook haar sporen als radio presentator (StuBru en MNM) en VJ (TMF). Bovendien toont deze dame met Congolese roots ook dat ze zich engageert in de maatschappij. Zo richtte ze een fonds op voor een humanitair project in Congo: de ontwikkeling van een gezondheidscentrum in het geboortedorp van haar vader. Leki vertelt enthousiast over haar hoofdrol: "Wat een inspirerende reis om in het levensverhaal van Josephine Baker te duiken en in de theater- en musicalwereld. De officiële repetities zijn nog niet eens begonnen, toch heb ik nu al het gevoel veel bijgeleerd te hebben. Met een gezonde dosis zenuwen en vooral bakken vol ''goesting'' sta ik te popelen om van start te gaan met de cast en het ganse Judas-team!"

Verder in de cast een mix van jong talent en gevestigde waarden. Niemand minder dan Jan Schepens neemt de rol van orkestleider Jo Bouillon op zich. De Nederlander Hein Gerrits speelt de rol van Pepito Abatino. Verder in de cast zitten de jonge Vlaming Laurenz Hoorelbeke (eerder te zien in Lelies en Ben X), Alexander Metselaar (hoofdrol in de musical Domino ) en Gentenaar Dieter Spileers (de afgelopen 3 seizoenen werkzaam bij Stage Entertainment in Nederland). Er ontbreekt nog één acteur, deze rol wordt zeer binnenkort ook ingenomen.

Josephine B.vertelt het verhaal van Josephine Baker, dochter van een wasmoeder uit St. Louis. Ze kende in haar jeugd veel armoede, totdat zij begin jaren '20 haar debuut maakte op Broadway in de show 'Shuffle Along'. Door haar komische vertolking werd zij een grote publieksfavoriet. Haar grote doorbraak beleeft ze met haar dansact in pikant bananenrokje in Parijs. Josephine B. is een musicalrevue, maar geen compilatieshow. We volgen het verhaal van Baker: haar verzetsdaden tijdens de Tweede Wereldoorlog, haar confrontatie met rassendiscriminatie, haar talloze huwelijken en het succes op het podium. Regisseur Martin Michel licht toe: "Het levensverhaal van Josephine Baker is zo boeiend, zo vol met verassingen dat we het nogmaals willen vertellen met een frisse, moderne blik, in de vorm van een revue. Want "revue" en Josephine zijn onafscheidelijke begrippen."

reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Josephine B.

musical

Producent: Judas Theaterproducties vzw
Jaar: 2013
Genre: Oorspronkelijk

Meer info? Klik hier

Hein Gerrits

musical

Plaats: Amsterdam
Geb.datum: 9 mei 1981

Meer info? Klik hier