Dat benne de Jantjes nog veel vaker

Datum: 06-11-12


35 extra voorstellingen, en een finale in Theater Carré, een passend einde voor de oer-Amsterdamse Jantjes

Vandaag maken producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen met grote trots bekend dat De Jantjes ruim een maand langer in de Nederlandse theaters is te zien en dat de tournee eindigt in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.
Hans Cornelissen: “Wij zijn ontzettend trots op het succes van deze productie van De Jantjes. Niet alleen voor ons, maar voor iedereen die bij de productie betrokken is! Het is fantastisch dat nog veel meer mensen zo de kans krijgen om deze heerlijke voorstelling te zien. De cirkel is zo ook prachtig rond: de voorstelling begon in Amsterdam in het DeLaMar Theater en komt na een tournee door heel Nederland weer terug in Amsterdam in Koninklijk Theater Carré.”

Reeds voor de première in september werden extra voorstellingen bekendgemaakt. Vandaag is bekend geworden dat er vanaf 19 maart 2013 voorstellingen zijn bijgekomen in 18 verschillende steden waarmee het totale aantal extra voorstellingen op 35 komt. De tournee sluit voorlopig, van 10 tot en met 13 april 2013 af in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

De Jantjes
Als musical was De Jantjes voor het eerst te zien in 1920 en was van meet af aan een absolute publiekslieveling. Amsterdamse evergreens als In de Jordaan, Oh Mooie Westertoren, Wordt nooit verliefd, Omdat ik zoveel van je hou, Als de tros wordt los gesmeten en Dat Benne De Jantjes omlijsten een karakteristiek verhaal. Naast Willeke Alberti zijn er rollen weggelegd voor Job Bovelander, Stefan de Kogel, Rick Sessink, Rosalie de Jong, Arie Cupé, Ellen Evers, Winston Post en vele anderen.

De Graaf & Cornelissen Producties
De Graaf & Cornelissen Producties heeft zich de afgelopen jaren toegelegd op voorstellingen met een oer-Hollands signatuur zoals Op Hoop van Zegen,
Wat Zien ik ?!, De Fabeltjeskrant, Zeg ‘ns AAA, Volendam de Musical en afgelopen seizoen De Zangeres zonder Naam. Naast De Jantjes brengt De Graaf & Cornelissen Producties in het seizoen 2012-2013 Midlife! met Alfred van den Heuvel in de hoofdrol, Wordt u al geholpen en Courbois, Parels van Poëzie met Kitty Courbois.

Meer informatie
In De Jantjes zijn o.a. Willeke Alberti, Lucie de Lange, Winston Post, Rosalie de Jong, Ellen Evers, Arie Cupé, Job Bovelander, Stefan de Kogel en Rick Sessink te zien. Paul van Ewijk voert de regie en Barrie Stevens is de choreograaf. De Jantjes is tot en met 13 april 2013 in de Nederlandse en Vlaamse theaters te zien. De première vond plaats op 23 september in het DeLaMar theater in Amsterdam.

Extra voorstellingen:
Zondag 18 november – Theater De Vest Alkmaar
Dinsdag 20 november – Chassé Theater Breda
Woensdag 2 januari – De Lievekamp Oss
Zondag 10 februari – Figi Theater Zeist
Dinsdag 12 februari – Stadstheater Zoetermeer
Zondag 17 februari – De Purmaryn Purmerend
Dinsdag 19 februari – De Pumaryn Purmerend

Verlenging:
Dinsdag 19 maart – Schouwburg Orpheus Apeldoorn
Woensdag 20 maart – Stadsgehoorzaal Kampen
Donderdag 21 maart – Theater Kerkrade
Vrijdag 22 maart – De Flint Amersfoort
Zondag 24 maart – Theater De Meenthe Steenwijk
Dinsdag 26 maart – De Rijswijkse Schouwburg
Donderdag 28 maart – Wilminktheater Enschede
Vrijdag 29 maart – Theater Junushoff Wageningen
Zaterdag 30 maart – Kennemer Theater Beverwijk
Dinsdag 2 april – Agora Theater Lelystad
Woensdag 3 april – Schouwburg Het Park Hoorn
Donderdag 4 april – Theaters Tilburg
Vrijdag 5 april – Zaantheater Zaandam
Zaterdag 6 april – Stadsschouwburg Haarlem
Zondag 7 april – Theater Sneek
Dinsdag 9 april – De Nieuwe Kolk Assen
Woensdag 10 t/m zaterdag 13 april – Koninklijk Theater Carré Amsterdam

De kaartverkoop voor De Jantjes in Koninklijk Theater Carré start 10 november aanstaande via http://www.carre.nl


reacties

07-11-12 @ 19:53
Daar mogen ze echt héél erg trots op zijn! Gaaf hoor!


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Jantjes 2012, de


Producent: De Graaf & Cornelissen
Jaar: 2012
Genre: Drama

Meer info? Klik hier

Rosalie de Jong

musical

Plaats: Amsterdam
Geb.datum: 15-03-1985

Meer info? Klik hier