Danny de Munk is terug als Ciske

Datum: 23-01-16
Bron: Stage Entertainment Nederland
Zie ook: Officiële website

Vanaf 10 november zal Danny de Munk vanaf november een aantal maanden terug zijn als Ciske de Rat. Kaartverkoop is begonnen.

Stage Entertainment bereidt een nieuwe versie voor van Ciske de Rat. Albert Verlinde heeft Danny de Munk gevraagd om nog één keer in de huid van Ciske te kruipen. Danny heeft dit aanbod geaccepteerd en neemt aankomend theaterseizoen definitief afscheid van zijn doorbraakrol. De Munk, die als kind de titelrol in de film Ciske de Rat speelde, zal in de musical voor de laatste keer de rol van de volwassen Ciske spelen. Ciske de Rat is vanaf november 2016 vier maanden te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Daarna maakt de voorstelling een tournee langs de grotere theaters in Nederland. De moderne klassieker wordt speciaal voor deze productie voorzien van een geheel nieuwe staging. Wie de overige hoofdrollen gaan vertolken is nog niet bekend. De kaartverkoop voor de voorstellingen in het DeLaMar Theater is vandaag gestart.

“Wij zijn er trots op dat Danny de Munk opnieuw in de huid van Ciske wil kruipen. Dit wordt voor Danny de allerlaatste keer dat hij de rol van Ciske zal spelen en hij neemt komend theaterseizoen dus afscheid van dit karakter, dat zoveel voor hem heeft betekend. Voor de fans is dit echt de ultieme gelegenheid om nog een laatste keer van Danny en Ciske te genieten. Het beroemde verhaal van de kleine Ciske, het jochie met zijn brutale streken en hart van goud, is Nederlands cultuurgoed. Het verhaal blijft ontroerend en tijdloos. Iedereen kan de bekende filmhit ‘Ik voel me zo verdomd alleen’ meezingen. We kijken er enorm naar uit om de herinneringen aan Ciske, samen met Danny, volgend theaterseizoen te laten herleven”, aldus Albert Verlinde.


Danny de Munk: “Ciske de Rat is mij heel dierbaar. Hij loopt als een rode draad door mijn leven. Als 12-jarig jongetje betekende de rol mijn grote doorbaak. Nu ben ik 45 en krijg ik opnieuw de kans om in de huid te kruipen van de volwassen Ciske. Dit wordt echt de laatste keer dat ik Ciske zal spelen en dat maakt deze productie nu al heel bijzonder. Ik heb er ongelofelijk veel zin om Ciske nog één keer nieuw leven in te blazen!”

Ciske de Rat – de Musical
Ciske de Rat – de Musical is gebaseerd op de trilogie van Piet Bakker en vertelt het verhaal van het Amsterdamse straatschoffie Ciske. In de musical wordt naast het verfilmde verhaal van de kleine Ciske, ook het verhaal van de volwassen Cis de Man verteld. De nieuwe versie wordt speciaal voorzien van een geheel nieuwe staging.

Het is de tweede keer dat Ciske de Rat – de Musical in Nederland te zien zal zijn. De musical beleefde in 2007 zijn wereldpremière en was ruim twee jaar lang te zien in de theaters. De voorstelling won destijds zeven Musical Awards.

Ciske de Rat is een oorspronkelijk Nederlandse musical. De muziek is geschreven door componist Henny Vrienten (Doe Maar). Script en liedteksten zijn van de hand van André Breedland, die samen met Maurice Wijnen ook verantwoordelijk is voor de bewerking van de trilogie. Paul Eenens (o.a. 3 Musketiers, Sunset Boulevard, Petticoat) tekent net als in 2007 voor de regie.

Foto: Jan Jelle de Boer

Bijlagen Musicalnieuws

reacties

23-01-16 @ 10:19
HaHa, lach me rot. Dat gaat weer even veel mensen lokken en kaartjes slijten met een 'bekende naam' en als puntje bij paaltje komt zie je Danny zelden of nooit spelen. Net als de vorige keer. Ik trap er niet meer in, mocht al nog een keer willen gaan.
23-01-16 @ 13:14
Het gaat mij helemaal niet om de bekende namen. Het maakt mij niet uit of Danny de Munk er nou staat of een understudy/alternate die soms misschien nog wel veel beter is. Dus ik wil sowieso wel gaan kijken. smile
13-03-16 @ 08:25
Dear Albert
Man! you are giving me Deja vu in a bad way! Ever since you took over the top job at Stage Entertainment you have been taking us all on a long walk down memory lane.
First came the revival of "Beauty and The Beast' then news that "The Lion King" is to come roaring back into our lives,plus ( rumors?) that "The Phantom of the Opera" is headed back here and now this.
Alright,I know Joop - ever the shrewd business man- left you with something of a poisoned chalice in that there are not many great shows out there at the moment and this moment is not really a perfect time for risking big money- the kind it takes the put on lavish new productions.
Fact is that the heady days of the musical craze are over. Yes,people still roll up to see whatever SE has to offer but not so excitedly and with decidedly more caution. The old "It must be good just because it's a musical' spirit is largely gone.(So have many stars; where are Chantal,Celine,Carlo and Simone these days?)
Still that is no excuse for playing it so safe. Nostalgia is nice and fuzzy but it is also rather boring.Joop did not create the musical madness here ( which is what it became) to see it all end in endless revivals.
There may not be so many crackerjack mega- musicals runnng on Broadway or in the West End as there were back in the day,but that is not to say that everything is dull and dreary.
In the time since you became the boss down at SE headquarters for example,Disney has had another big stage hit with "Alladin" His Lordship has -at last- been successful with his stage version of the film,"School of Rock' and then there are such productions as "Book of Mormon" Matilda" "Gypsy" ( a revival of a classic show never seen here) "Carole" "Motown" "Finding Neverland" "Bend it Like Beckham" and so the list goes on ( For further details see "The Stage' or "Broadway.com"
Certainly you have to see something or do something new even if it means stop presenting that RTL Boulevard programme where any plug for a new SE show on your part would constitute a conflict of interest anyway.
Time to start earning your pay and giving us something new before the whole musical scene here implodes!gg


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Ciske de Rat

musical

Producent: Stage Entertainment
Jaar: 2007
Genre: Oorspronkelijk

Meer info? Klik hier

Danny de Munk

musical

Plaats: Purmerend
Geb.datum: 19-2-1970

Meer info? Klik hier