David De Silva op bezoek bij ‘zijn’ Fame in Carré, Amsterdam

Datum: 15-05-08


David De Silva, de schrijver en bedenker van de musical Fame, komt volgende week naar Nederland om De Nederlandse Fame te bekijken

Hij doet dat in het Koninklijk Theater Carré waar de musical van dinsdag 20 mei tot en met zondag 25 mei is te zien. David De Silva heeft zijn bezoek gepland op donderdag 22 mei.

Voor producenten Albert Verlinde en Roel Vente is de komst van de grondlegger van de musical, een eer: “David De Silva heeft via internet onze productie gevolgd. Hij was enthousiast op basis van onze plannen, ontwerpen en ook het TV-programma waarin we naar talenten zochten. Hij heeft naar aanleiding van die aanpak zelf contact met ons gezocht. In de afgelopen periode heeft hij ook diverse keren gesproken en gemaild met regisseur/choreograaf Martin Michel. De castleden en creatives zijn erg benieuwd wat hij er van vindt en wellicht hebben wij de Fame van de 21ste eeuw gemaakt. We hebben in ieder geval de waardering van de Musical Award-jury met vijf nominaties voor deze productie, maar het is minstens zo belangrijk wat David er van vindt.”

David De Silva staat bekend als “Father Fame”. Hij bedacht, ontwikkelde en produceerde de film Fame, die genomineerd werd voor vier Oscars. David was ook de consulting producer van de televisieserie die gedurende zes jaar meerdere Emmy Awards heeft gewonnen en in 86 landen te zien is geweest. David is van mening dat Fame het meest succesvol is in het theater. Het op de jeugd georiënteerde idealisme en “live” performance energie is een inspiratie voor jonge mensen in de hele wereld.

Fame is het verhaal van een groep studenten aan de New Yorkse High School of Performing Arts, vanaf de audities tot aan het eindexamen. Ze dromen van een toekomst als succesvol acteur, zanger, danser of muzikant. De vele "ups" en "downs" maken het voor de leerlingen soms moeilijk, ook omdat alle karakters een eigen achtergrond hebben. Het is een verhaal over doorzettingsvermogen en ambities.

Vijf nominaties
De Nederlandse Fame heeft vijf nominaties voor een John Kraaijkamp Musical Award in de wacht gesleept. Het geluidsontwerp van Jørgen Verhaeren wordt geroemd, evenals de prestaties van William Spaaij (mannelijke bijrol), Doris Baaten en Talita Angwarmasse (vrouwelijke bijrol) en Kim-Lian van der Meij (vrouwelijke hoofdrol). Kim-Lian is er overigens niet bij in Carré vanwege haar zwangerschap.

De Nederlandse Fame wordt geproduceerd door V&V Entertainment.


reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Fame (2008)

musical

Producent: V&V Entertainment
Jaar: 2008
Genre: Dans

Meer info? Klik hier

Hein Gerrits

musical

Plaats: Amsterdam
Geb.datum: 9 mei 1981

Meer info? Klik hier