De 3 baritons weer op tournee

Datum: 02-09-08


In de jaren ’90 bestormden Nederlands meest beroemde en geliefde baritons Ernst Daniel Smid, Henk Poort en Marco Bakker Koninklijk Theater Carré en daarna de tientallen zalen die zonder uitzondering waren uitverkocht.

Hun debuut cd ‘De 3 Baritons’ leverde een ongekende verkoophit op in Nederland!
Het idee om in deze unieke bezetting op te treden is oorspronkelijk afkomstig van Ivo Niehe. Medio jaren ’90 was er een groot TV-gala ten behoeve van Unicef en daarbij hoorde iets speciaals. Na de 3 sopranen en de 3 tenoren werd daarom voor deze gelegenheid de 3 baritons in het leven geroepen met als doel een éénmalig optreden

Het tv-optreden werd een zeer groot succes en kende een onverwacht lang vervolg. Vanwege te overvolle agenda’s van de heren werd na twee jaar van touren besloten om te stoppen met de 3 baritons.
Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan: na 10 jaar hebben de heren besloten om de lol van toen en de passie van eenieder weer eens te stroomlijnen en een aantal dagen per jaar de agenda’s vrij te maken voor wat ook voor hen een ‘uitje’ is gebleken. Mooi zingen, met veel plezier en respect voor elkaars vakmanschap en met melodieën waarvoor hun grote schare publiek open staat.

Op 26 en 27 mei jl. is in een volledig uitverkocht Theater Carré opgenomen: ‘Live In Concert The Classics’. De 3 baritons worden daarbij begeleid door Symfonie Orkest L’Orchestra Particolare. Dit onder leiding van de alom geroemde dirigent Maurice Luttikhuis. De cd-dvd wordt op 12 september uitgebracht.

Op 10 september start een uitgebreide theatertour door Nederland die zal duren tot medio november. De geplande optredens zijn reeds bijna allemaal uitverkocht!

Voor de volledige speellijst ga naar http://www.3baritons.nl

reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Ernst Daniël Smid

acteur

Plaats: Bussum
Geb.datum: 06-05-1953

Meer info? Klik hier