De cast van Fame geeft een schoolkrant persconferentie

Datum: 01-09-08


Op woensdag 17 september, vanaf 15.30 uur, vindt in Theater de Purmaryn te Purmerend, de schoolkrantenpersconferentie van De Nederlandse Fame plaats.

De castleden van de musical laten een deel van de voorstelling zien en laten zich aansluitend het hemd van het lijf vragen onder leiding van presentator Sipke Jan Bousema. Redacties van schoolkranten, verbonden aan middelbare scholen, kunnen zich voor deze persconferentie opgeven via de website http://www.theaterhits.nl. In ieder geval worden de middelbare scholen van de castleden benaderd en daarnaast zijn de komende week dagelijks oproepen via Q Music te horen. Bovendien is binnenkort meer informatie te vinden op de website van de Hitkrant.

Producent Albert Verlinde, namens V&V Entertainment, over deze bijzondere bijeenkomst: “De Nederlandse Fame mag zich verheugen op een jong theaterpubliek. Als gevolg daarvan komen er regelmatig via schoolkranten interviewaanvragen binnen voor de eveneens jonge acteurs. Daar kunnen we lang niet altijd gehoor aangeven. Om redacties van schoolkranten toch de mogelijkheid te geven een uniek verhaal te schrijven, is deze persconferentie georganiseerd. We hopen hiermee enigszins inzicht te kunnen geven in het vak, maar dat is ook wel weer afhankelijk van de vragen die worden gesteld.”

Presentator Sipke Jan Bousema vult aan: “Ik denk juist dat er heel verrassende vragen naar voren zullen komen. Zij zitten in een andere belevingswereld en komen met andere vragen. En voor de scholieren kan dit een unieke ervaring zijn, dus doen ze extra hard hun best om de leukste vraag te stellen. Die leukste vraag belonen we ook niet voor niets met een prijs. Wat dat is, onthul ik op 17 september.”

FAME
De Nederlandse Fame ging op zondag 20 januari 2008 in première in de Schouwburg Tilburg. Al bij aanvang van de tournee waren meer dan 170.000 kaarten verkocht voor de speelperiode tot de zomer. En niet alleen in Nederland was de belangstelling enorm: in België werd de door Martin Michel geregisseerde voorstelling eveneens juichend ontvangen. Een verlenging kon dan ook niet uitblijven. Na een korte zomervakantie, werd op 22 augustus de eerste voorstelling van de reprise gespeeld in de Stadsschouwburg te Utrecht. Op 22 november 2008, een jaar en drie dagen na de eerste repetitiedag, wordt Fame voor de laatste maal gespeeld in Theater De Meervaart te Amsterdam.

De Nederlandse Fame wordt geproduceerd door V&V Entertainment.


reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst

Fame (2008)

musical

Producent: V&V Entertainment
Jaar: 2008
Genre: Dans

Meer info? Klik hier